Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Skifařky Antošovy ani mužská čtyřka nezvládly opravy

Londýn – Skifařky Jitka a Lenka Antošovy nezvládly opravnou jízdu v závodě dvojskifu olympijské regaty a budou usilovat o konečné 7. až 10 místo. V boji o dodatečná místa ve finále přitom český dvojskif téměř celý závod držel postupovou pozici, v závěru ale podlehl čínské a americké dvojici. Nedařilo se ani mužské čtyřce bez kormidelníka ve složení Klang, Bruncvík, Podrazil, Horváth, která v opravné jízdě o semifinálovou účast dojela na nepostupové čtvrté pozici.

Sestry Antošovy
zdroj: ISIFA

Start opravné jízdy ženského dvojskifu poznamenala závada zvukových signálů a v kuriózní situaci tak musely skifařky odcouvat zpátky do startovacích pozic. Komplikace v podobě několika minut čekání v chladném počasí ale v počátku závodu Antošovým viditelně nevadila. Češky se téměř po celý závod přetahovaly o vedení s favorizovanými Číňankami Wang a Žu.

V posledních 500 metrech ale Češky neodolaly finiši amerického páru Sarah Trowbridgeová-Margot Shumwayová a přenechaly jim druhé postupové místo. Skifařky pražské Slavie proto čeká pouze finále skupiny B o 7. až 10. místo.

Oprava se nevydařila ani čtyřce bez kormidelníka, která potřebovala ve čtyřčlenném startovním poli porazit k postupu do semifinále alespoň jednu loď. Veslaři pražské Dukly po startu vedli, poté ale klesli na druhé a pak na třetí místo. V závěru je ve finiši předčili i Italové a svěřenci trenéra Petra Blechy, kteří na olympiádu postoupili letos v dodatečné kvalifikaci, tak celkově obsadí poslední, třinácté místo.

Už o finále bojovala čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník. Ve své semifinálové jízdě ale svěřenci trenéra Rudolfa Kopřivy skončili poslední, poté co se dlouho drželi na pátém místě. Na posledním mezičase 500 metrů před cílem to sice vypadalo, že by mohli bojovat o čtvrtou pozici, ale nakonec klesli na konec startovního pole. Boj o 7. až 12. místo je čeká ve čtvrtek.

Veslování - opravy:

Muži: Čtyřka bez kormidelníka: 1. Srbsko (Jagar, Vukovič, Derič, Vasič) 6:01,97, ...4. ČR (Klang, Bruncvík, Podrazil, Horváth) 6:04,56.

Ženy: Dvojskif: 1. Wej-wej Ču, Wang Min (Čína) 7:09,65, ...3. J. Antošová, L. Antošová (ČR) 7:11,68.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články