Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Skandál: Ázerbájdžán chtěl koupit zlato z OH 2012 v boxu

Londýn - Mezinárodní asociace amatérského boxu (AIBA) čelí obvinění z korupce. Jedna z jejích dceřiných společností World Series Boxing dostala devět milionů dolarů (165 milionů korun), aby Ázerbájdžánu zajistila dvě zlaté medaile na olympijských hrách příští rok v Londýně. Informoval o tom server BBC.

Londýnské olympijské medaile
zdroj: ČTK autor: AP photo

Prezident AIBA Wu Ching-kuo označil obvinění za nesmyslné, přesto se ho rozhodl vyšetřit. "Budeme se tím okamžitě zabývat, protože pro tyhle věci máme v AIBA nulovou toleranci," uvedl tchajwanský funkcionář.

World Series Boxing sice peníze z Ázerbájdžánu skutečně dostala, podle AIBA nešlo však o úplatek, ale o obyčejnou komerční transakci. "Jakákoliv obvinění, že by za peníze měli dostat zlaté medaile na olympiádě v roce 2012, jsou nepravdivá," stojí v prohlášení asociace.



Mezinárodní olympijský výbor vyzval BBC, aby AIBA poskytla všechny dostupné důkazy o údajné korupci. "Všechna obvinění z uplácení bereme velmi vážně. Proto by BBC měla AIBA a naší etické komisi předat jejich důkazní materiály, abychom mohli rozhodnout o dalším postupu," prohlásil mluvčí MOV Mark Adams.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články