Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

S olympijským tenisem se loučí Cetkovská, Šafářová i Štěpánek

Londýn - Tenistka Petra Cetkovská skončila v olympijském turnaji v Londýně hned v prvním kole. Duel se sedmou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou dnes v All England Clubu skrečovala kvůli podvrtnutému kotníku za stavu 1:6 a 0:3. Podobně se dařilo i dalším dvěma českám tenistům. Lucie Šafářová vypadla s Britkou Laurou Robsonovou po setech 6:7, 4:6 a Radek Štěpánek nezvládl dohrávku s Nikolajem Davyděnkem, kterému podlehl 4:6, 3:6. V tenisovém turnaji tak zbyla jen Petra Kvitová.

Petra Cetkovská
zdroj: ISIFA

Štěpánek stejně jako na své první olympiádě před čtyřmi lety v Pekingu vypadl ve dvouhře hned v úvodním kole. K zápasu s Davyděnkem nastoupil v neděli s téměř tříhodinovým zpožděním. V třetí hře úvodní sady ztratil podání a následně nevyužil tři brejkboly. Nebe se ale postupně zatáhlo a za stavu 3:4 v prvním setu byl zápas přerušen.

"Kdybych využil šance na brejk, mohl jsem ještě bojovat o první set. Davyděnko pak v dohrávce hrál, jako kdyby byl znovu pátý na světě," řekl novinářům Štěpánek. "Snažil jsem se dělat všechno možné, pokoušel jsem se hrát odzadu i od sítě, měnit rytmus hry, ale na všechno měl odpověď," doplnil.

Na dvorec se hráči znovu vrátili až po dalších třech a půl hodinách, ale stihli odehrát jen pár gamů. Štěpánek nevyužil další brejkbol a první sadu prohrál 4:6. Za stavu 1:0 v druhém setu rozhodčí kvůli kluzké trávě opět zápas přerušil a pořadatelé odložili dohrávku až na další den. Rodák z Karviné ale ani dnes nenašel na zkušeného Rusa protizbraň. V pátém gamu znovu prohrál servis a Davyděnko s přehledem dokráčel k vítězství.

Petra Cetkovská:

Nejdřív jsem si říkala 'proboha, už zase. Nééé.' Vím, kolik to dá práce, dostat se zpátky. Nemělo by to ale být nic vážného. Není to výron.

Cetkovská dohromady v Londýně uhrála jen šest gamů. V úvodním kole čtyřhry s Lucií Šafářovou nestačily na druhý nasazený pár Sara Erraniová, Roberta Vinciová z Itálie a prohrály 2:6, 3:6. "Dá se to hodit za hlavu, los jsem neměla zrovna ideální. Jsem ráda, že jsem tady mohla být s týmem. To je důležitější, být částí toho společenství. Chtěla jsem na olympiádu, byli jsme na zahájení. Užili jsme si ho, bylo fantastické," řekla Cetkovská po své olympijské premiéře a doufala, že zranění nebude nijak vážné.

Šafářová se stejně jako v deblu rozloučila hned v úvodním kole. V utkání s talentovanou domácí hráčkou jí utekl začátek, rychle prohrávala 1:5. Manko sice stáhla a vynutila si zkrácenou hru, ale prohrála ji 4:7.

Průběh druhé sady byl vyrovnanější a Šafářová dokonce za stavu 4:3 vedla 40:0 při podání soupeřky. "Ona dobře zaservírovala a nebyla šance to proměnit," řekla, proč ani jeden brejkbol nevyužila. Vzápětí sama ztratila servis. Při podání Robsonové se dostala k dalším brejkbolům, ale skvěle servírující Britka je odvrátila. Esem si vynutila mečbol a pokažený return Šafářové ukončil zápas.

"Ona výborně servírovala, umí tady hrát a Britky na trávě hrají dobře. Hrála rychle, hrála na dva údery a já na trávě nejsem schopna se dostat do hry a variovat to, abych jí to třeba mohla rozhodit," řekla Šafářová. Na trávě se jí prý nehraje dobře. "Ale tohle mě mrzí. Neměla jsem žebříčkově dobrou hráčku, ale dobře podávala, hrála, co měla, a mně se na tom těžko hledají protizbraně," doplnila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články