Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plavec Phelps zahájil přípravu na londýnskou olympiádu

New York - Čtrnáctinásobný olympijský vítěz v plavání Michael Phelps začal trénovat na olympiádu v Londýně více než deset měsíců před jejím začátkem. Sice prý ještě nepodává stejné výkony jako při tréninku na veleúspěšné poslední hry v Pekingu, odkud si odvezl osm zlatých medailí, ale na svém pravděpodobně posledním vystoupení pod pěti kruhy prý bude ve vrcholné formě.

Michael Phelps
zdroj: isifa/ EPA autor: EPA

Šestadvacetiletý Američan zahájil trénink už před šesti týdny, krátce po plaveckém MS v Šanghaji. Z Číny se vrátil se sedmi cennými kovy, ačkoliv tvrdil, že zdaleka není v optimálním rozpoložení. Ve dvou vzájemných měřeních sil v Šanghaji nestačil na o rok staršího reprezentačního kolegu Ryana Lochteho.

"Lochte jednoznačně ukázal, z jakého je těsta. Je hladový. Ví, co chce, a umí toho dosáhnout. Pro mě je dobré, že s ním můžu závodit, protože mě donutí, abych ze sebe dostal to nejlepší. Na příští rok se moc těším," řekl Phelps agentuře AP.

Na šampionátu si stanovil osobní rekord v polohovém závodě na 200 metrů časem 1:54,16, Lochte ho ale předčil o 16 setin a ukořistil první světový rekord v dlouhém bazénu od zákazu revolučních plavek. "Můj výkon na mistrovství byl fajn. Ale fajn není dost. Sám vím, že mě čeká spousta tvrdé dřiny, ale jsem na to připravený," prohlásil rodák z Baltimoru.

Aby na nadcházející olympiádě uspěl, musí se prý dostat na čtyři roky starou úroveň. "Snad se dostanu fyzicky do stejné formy, tehdy jsem na tom byl nejlépe v životě. Možná kdybych se tomu jen přiblížil, dokázal bych pak splnit všechny své cíle," řekl Phelps, ale zároveň přiznal, že si ještě nevybral závody, na které se bude v Londýně soustředit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články