Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Pistorius zlato na stovce neobhájil, skončil až čtvrtý

Londýn – Jihoafrickému běžci Oscaru Pistoriovi nevyšla ani druhá obhajoba zlaté medaile na paralympijských hrách. V závodě na 100 metrů skončil účastník olympijských her v Londýně dokonce bez medaile na čtvrtém místě. K radosti domácích fanoušků zvítězil devatenáctiletý Brit Jonnie Peacock, jenž časem 10,90 jako první na paralympijských hrách v kategorii T44 závodníků s podkolenní amputací pokořil hranici jedenáct sekund.

Oscar Pistorius
zdroj: Getty Images

Zatímco po druhém místě na dvoustovce byl Pistorius zklamán a obvinil vítěze z používání příliš dlouhých protéz, tentokrát přijal porážku v klidu. "Stovka není moje hlavní disciplína a je vidět, kam se tenhle sport posunul. Byl to skvělý výkon skvělého paralympijského sprintera. Jsem hrozně šťastný, Jonnie přitáhl tolik diváků a odvedl před nimi dobrou práci," chválil Pistorius mladého Brita, jenž drží i světový rekord výkonem 10,85.

Závodu dodal náboj i jeho další souboj s Brazilcem Alanem Oliveirou, s nímž prohrál v běhu na 200 metrů a nyní startovali ve vedlejších drahách. Oliveira skončil sedmý.

Šanci rozšířit svou sbírku čtyř zlatých paralympijských medailí z individuálních startů bude mít Pistorius ještě na čtvrtce, na které startoval v srpnu na OH.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články