Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Petra Kvitová vybojovala na OH první české tenisové vítězství

Londýn - Petra Kvitová protrhla smůlu prvního tenisového dne české výpravy. V dramatickém boji porazila Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou po setech 6:4, 5:7, 6:4 a zajistila si jako jediná z českých reprezentantů postup do druhého kola, v kterém ji čeká premiérový souboj s Pcheng Šuaj z Číny. 

Petra Kvitová na LOH
zdroj: ČTK/AP

Kvitová se při vstupu do turnaje hledala, jak bývá poslední dobou jejím zvykem. V úvodu se zastřelovala a po zbytečných nevynucených chybách nabídla Ukrajince vedení 4:1. Vzápětí česká favoritka odvrátila další brejkbol a sérií pěti vítězných gamů vývoj první sady otočila.

Také v druhém setu Kvitová musela dohánět ztrátu, když ale získala dva brejky po sobě a otočila na 5:4, zdálo se, že bez problémů postoupí. Bondarenková, která ze tří předchozích vzájemných soubojů dvakrát zvítězila, ale chytře počkala na soupeřčiny chyby a dotáhla zápas do třetí sady. V něm rozhodl hned první game, v němž Kvitová prolomila soupeřce servis.

Dvouhra - 1. kolo:

P. Kvitová (6-ČR) - K. Bondarenková (Ukr.) 6:4, 5:7, 6:4.

Dostala se tím do vedení, které kulminovalo za stavu 5:2. Potom se však Ukrajinka do setu vrátila a dotáhla na 4:5 ze svého pohledu. To jí však nakonec nepomohlo, jelikož Petra tvrdým servisem dovedla gem, set a zápas do vítězného konce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články