Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Petra Kvitová: Na první kolo Wimbledonu by bylo všude plno

Londýn - Hlavní rozdíl mezi Wimbledon a olympijským tenisovým turnajem? Atmosféra. Návštěvnost úvodního hracího dne byla velice slabá, čehož si všimla i česká reprezentantka Petra Kvitová, která vyhrála první zápas nad Katerynou Bondarenkovou ve třech setech. "Přijde mi to tady komornější," řekla Kvitová o atmosféře olympijského turnaje.

Petra Kvitová před poloprázdným publikem
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Na první kolo Wimbledonu by bylo všude plno. "Víme, že jsou problémy se vstupenkami a ne jen tak někdo může přijít. To by mohli změnit, aby se mohlo dívat více lidí. Já myslím, že by přišli," řekla loňská wimbledonská vítězka.

S Bondarenkovou měla Kvitová v růžových olympijských kulisách před poloprázdnými tribunami dvorce číslo jedna hodně práce. Zápas připomínal letošní první kolo Wimbledonu, v kterém porazila Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. V obou zápasech prohrávala v prvním setu po chybách 1:4, ale sadu získala. Jen s Bondarenkovou musela na olympiádě rozhodnout až ve třetí sadě.

"Na zápas s Akgul jsem si vzpomněla. Zase to bylo hodně trápení. Nervy tam byly a bylo to všelijaké. Věřím, že jako ve Wimbledonu bude druhé kolo lepší," řekla. Nyní ji čeká premiérový souboj s Pcheng Šuaj z Číny. "Neznáme se, vím, že hraje rychle a ploché údery. Uvidíme, jak to bude vypadat."

Na olympiádě hraje Kvitová v národních barvách, ale s fedcupovou soutěží družstev to nesrovnávala. "Nemáme u kurtu hráčky, které vás povzbuzují, kapitána na lavičce. Viděla jsem lidi z české výpravy, to bylo milé, že se přišli podívat, ale je to úplně něco jiného," řekla Kvitová. Na sobě při zápase měla náušnice a řetízek z loňského finále Fed Cupu a na rámu rakety má nalepené české vlaječky. "To vymyslel vyplétač Richard Šodek. Povedlo se mu to," usmála se tenistka.

Olympijskou atmosféru jí připomíná hlavně barevné oblečení tenistů ve Wimbledonu. Před cestou do areálu sledovala ráno v televizi basketbalistky, viděla i střelkyni Kateřinu Emmons. "Je těžké tady vnímat olympiádu," řekla. Přála si navštívit třeba plážový volejbal, atletiku nebo basketbal. "Vlastně každý sport s českou účastí, ale nejdříve se chci soustředit na tenis," uvedla Kvitová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články