Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Paralympionik Pohlmann: Buď budeme mít profesionály, nebo žádné medaile

Praha - Nejúspěšnější zemí letošních paralympijských her se stala Čína, která vybojovala 95 zlatých a celkově 231 medailí. Česká republika nakonec získala 11 cenných kovů, což znamenalo 42. místo v pořadí národů. "Atmosféra byla nezapomenutelná. Takové hry, co se týče mediální podpory, obsazenosti na stadionech i atmosféry, jsme ještě nezažili a doufáme, že se nam to ještě do budoucna poštěstí," řekl vedoucí výpravy Roman Suda, podle kterého se bude v budoucnu obtížnost paralympionád zvyšovat.

Rostislav Pohlmann v oštěpařském sektoru
zdroj: ČT24

Podle Sudy je znát, že od Pekingu došlo k velkému pokroku. "Dá se to srovnávat. Peking byly prakticky první hry, kde byla sportoviště obsazená diváky. Bylo tam hodně lidí, atmosféra byla dobrá a v Londýně jsme zjistili, že atmosféra může být ještě větší," uvedl. "I my jako diváci, když jsme se dostali na sportoviště, stáli jsme jako u vytržení, co ostatní diváci dokáží," dodal.

Svůj březnový odhad, tedy že by pro českou výpravu byl úspěch alespoň deset medailí, nakonec skoro trefil. "Tipoval jsem, že když to bude 10 a víc, bude to úspěch, a jsem dnes rád, že jsem nějak extrémně nepřestřelil," řekl Suda.

Sportovci se ale jinak shodují, že získávat cenné kovy bude rok od roku těžší. Rostislav Pohlmann proto prosazuje větší profesionalizaci. "Těžko někdo zvládne chodit na osm hodin do práce a tvrdé trénovat. Buď tam zůstanou jen profesionálové, a nebo se těchto výsledků nedosáhne," řekl sedminásobný paralympijský medailista.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články