Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Paralympionik Kovář nechal plavání, vrací se na handbiku

Londýn – V nominaci na paralympijské hry v Londýně je 46 sportovců a mezi nimi znovu po osmi letech i Martin Kovář. Čtyřnásobný paralympijský vítěz a majitel bronzu z plavání bude ve městě nad Temží reprezentovat Českou republiku na handbiku.

Martin Kovář na handbiku
zdroj: ČT24

V Aténách vybojoval Martin Kovář tři paralympijská zlata v plavání a poté ukončil sportovní kariéru. "Možná jsem měl toho závodění dost. Myslel jsem si, že jsem vyzávoděný na pět životů. Chtěl jsem také založit rodinu a dělat něco ve své profesní kariéře," uvedl Kovář.

Závodění mu ale začalo chybět, a tak začal jezdit na handbiku. "Asi mi to trénování i adrenalin a endorfin chyběly. Jezdím už pět let na kole a baví mě to," řekla rozhodně jedna z českých paralympijských nadějí.

Martin Kovář:

"Je pro mě ctí reprezentovat český handbike. Je to pěkná disciplína. Lidi s handicapem jsou jako kteříkoli jiní cyklisté."

V Londýně by k plaveckým medailím rád přidal i úspěch na hadbiku. Kovář pojede časovku a silniční závod 5. a 7. září. "Chci jet v balíku, chci se tam držet co nejdéle. Až se bude bojovat o medaile, chtěl bych být blízko," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články