Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Organizátory OH v Londýně čeká pořádné sousto

Londýn - Už jen měsíce odpočítává Londýn do začátku letních olympijských her. Ty by měly oslavit britské organizační schopnosti a hlavně pobavit svět, čelí i řadě rizik – bezpečnostních i organizačních. Bude se hrát totiž i o pověst sedmimilionového města. Tu má na starosti Daniel Ritterband, ředitel marketingu londýnské radnice. K tomu má k dispozici v přepočtu miliardu korun. Pokud organizátoři neuspějí, mohou na další kariéru zapomenout.

Olympijský Londýn
zdroj: ČT24

"Pro mě osobně je to bezpochyby vrchol mé kariéry. A pro Londýn zlatý hřeb jeho dějin," říká Ritterband. Vedl už kampaň pro Davida Camerona, která z něj udělala předsedu vládnoucích konzervativců, a řídil také kampaň starosty Borise Johnsona. "Londýn je z hlediska terorismu vysoce rizikový. Máme ale peníze na plnou bezpečnost. Zapojíme i armádu," říká Ritterband.

Daniel Ritterband, ředitel marketingu londýnské radnice
zdroj: ČT24

Armáda během her nasadí 13 500 vojáků, tajnou službu MI5 čekají největší operace od druhé světové války - zapojí 3 800 svých lidí. Po Temži popluje vrtulníková výsadková loď HMS Ocean.Bezpečnostní Riziko může představovat také obyčejně přecpané metro, které ročně přepraví přes miliardu cestujících. Úřady teď musí vymyslet, jak zvládnout nápor stovek tisíc olympijských návštěvníků. Po osm letních týdnů se nebudou konat pracovní pohovory a úředníci také dostali příkaz zbytečně necestovat. Na prodej budou zlevněné lístky do divadel a kin, aby se lidé vyhnuli nejrušnějším hodinám.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Bohumila Vostala
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články