Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olympiáda v Londýně větrá návštěvníkům peněženky

Londýn - Vítr v peněženkách zažívají návštěvníci olympiády v Londýně, ceny jsou vyšroubované na maximum. Draho je tu i pro samotné Angličany. Někteří valí oči, jiní to zas berou jako klasický jev spojený s takovouto událostí.

Olympijské hry
zdroj: ISIFA

Jednoocí olympijští maskoti Wenlock a Mandeville, 15 liber za jednoho panáčka (asi 490 korun), zatímco batohy s označením domácího týmu "Team GB" byly k mání za 37 liber (téměř 1 200 korun) a obaly na počítačové tablety se stejným označením vyšly na relativně skromných 12 liber (asi 390 korun).

Kdo se do olympijského parku vydá bez vstupenky na nějaký závod či disciplínu, musí zaplatit "vlezné" deset liber (asi 330 korun) a dalších 15 liber, pokud se chce podívat na 115 metrů vysokou věž Orbit, která přehlíží celý olympijský komplex.

Ceny vstupenek na zahajovací ceremoniál mnohé odradily "Jediné lístky, které ještě byly k mání, byly za 1 800 nebo 2 300 liber. To je rozhodně absolutně mimo můj finanční dosah," říká obyvatelka Londýna.

Ceny jsou úměrné události

Ceny na stadionech jsou vždy dražší než to, co se dá koupit mimo ně. Londýn není žádnou výjimkou. Někteří tak ani nemrknou nad 26 librami (asi 840 korun) za tričko s olympijským logem. "Nemyslím si, že by to bylo nějak zvlášť hrozné na tak významnou událost, jako je tohle. Člověk musí počítat s tím, že ceny budou trochu vyšší," podotýká návštěvnice her z USA.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články