Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O medaile budou bojovat slalomář Ježek i skeetař Sychra

Londýn - Hned dvě české naděje dnes vstoupí do boje o medaile. Kanoisté budou soutěžit na kanále Lee Valley o cenné kovy ve vodním slalomu a na start se postaví i Stanislav Ježek, který před čtyřmi lety v Pekingu sahal po medaili. Ta mu však nakonec těsně unikla a skončil na pátém místě. V dobré pozici vstoupí do druhé poloviny soutěže střelců na skeet Jan Sychra a do akce se dostane i kompletní výprava českých veslařů.

Stanislav Ježek na OH
zdroj: ČTK/AP

Dvanáct kanoistů čeká nejprve semifinálová jízda, z níž postoupí osm nejlepších. Na rozdíl od Pekingu začne finále od nuly. Před čtyřmi lety se ještě výsledky semifinále a finále sčítaly. Ježek byl po první části na stříbrné pozici, ale dva dotyky branek ho srazily dolů. Od bronzu ho tehdy dělilo jen 1,7 sekundy.

Loňský vítěz světového poháru vyrazí na trať jako čtvrtý. Startovní pole uzavře dvojnásobný olympijský vítěz Slovák Michal Martikán, který od Atlanty v roce 1996 ještě nikdy nevyšel na hrách naprázdno a i v kvalifikaci byl nejrychlejší.

Sychra je už na čtvrtých hrách a má šanci překonat svůj nejlepší výsledek, jímž bylo deváté místo v Aténách. V polovině soutěže skeetařů se dělí o páté místo a za medailovou pozicí zaostává o jediný bod. Jakub Tomeček je při své olympijské premiéře jeden bod za ním.

Na tatami půjde druhý český judista a ani Jaromír Musil ve váze do 81 kg nemá snadný los. Hned na úvod dostal bronzového medailistu z loňského mistrovství světa Sergiu Tomu z Moldavska a případným dalším soupeřem by mohla být světová čtyřka Japonec Takahiro Nakai.

Do ringu vstoupí jediný český boxer Zdeněk Chládek. Jeho prvním soupeřem ve váze do 64 kilogramů je zkušený Mongol Munch-Erden Urančimeg, který už byl na dvou předchozích hrách, v Pekingu to dotáhl do čtvrtfinále a má i bronz z mistrovství světa. "Nervózní jsem, už to přišlo, ale odpovědnost žádnou necítím. Nic moc velkého se ode mě nečeká," řekl před zápasem boxer Chládek.

Zatímco skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková pojedou už čtvrtfinále, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah semifinále, čtyřku a sestry Antošovy na dvojskifu čekají opravy. Pokračují také rozjížďky jachtařů, k Michaelu Maierovi, Viktoru Teplému a Veronice Fenclové se připojí i windsurfař Karel Lavický. V bazénu se představí Martin Verner v rozplavbách na 100 metrů volný způsob.

Plážoví volejbalisté Petr Beneš s Přemyslem Kubalou nastoupí ke svému druhému utkání proti japonskému páru Asahi, Širatori a druhá porážka by znamenala konec nadějí. Třetím soupeřem ve skupině totiž budou obhájci olympijského zlata Američané Rogers s Dalhausserem.

Čeští olympionici v úterním programu her:

Box:

do 64 kg muži - 1. kolo: 23:15 Chládek (ČR) - Urančimeg (Mong.).

Jachting (Portland):

13:00 Finn muži - rozjížďky (Maier),

Laser muži - rozjížďky (Teplý),

RS:X muži - rozjížďky (Lavický),

Laser Radial ženy - rozjížďky (Fenclová),

Judo:

10:54 do 81 kg Musil (ČR) - Toma (Mold.),

Kanoistika - vodní slalom (Waltham Cross):

14:30 C1 muži - semifinále (Ježek), 16:06 finále.

Plavání:

11:00 100 m volný způsob muži - rozplavby (Verner), 20:30 semifinále,

Plážový volejbal:

10:00 Beneš, Kubala (ČR) - Asahi, Širatori (Jap.).

Sportovní střelba:

10:00 skeet muži kvalifikace (Sychra, Tomeček), 15:00 finále

Tenis:

13:30 čtyřhra: Štěpánek/Berdych - Bracciali/Seppi

15:30 čtyřhra: Hlaváčková/Hradecká - Li/Čang

Veslování (Dorney):

10:50 dvojskif ženy - opravy (J.Antošová, L.Antošová),

11:00 čtyřka bez kormidelníka muži - opravy (ČR),

12:00 skif muži - čtvrtfinále (Synek),

12:40 skif ženy - čtvrtfinále (Knapková),

13:40 čtyřka bez kormidelníka lehkých vah muži - semifinále (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články