Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Neporazitelná Partyková sní o úspěchu i na olympiádě

Londýn - Polská stolní tenistka Natalia Partyková po zisku třetího paralympijského zlata doufá, že se podobného úspěchu jednou dočká i na olympijských hrách. Třiadvacetiletá rodačka z Gdaňsku před měsícem na hrách zdravých sportovců v Londýně postoupila mezi nejlepších 32 hráček.

Natalia Partyková
zdroj: Isifa/EPA

Partyková, jež se narodila bez ruky a předloktí na pravé paži, dlouhodobě překračuje hranice paralympijského sportu. Ve sbírce má už dvě medaile z mistrovství Evropy mezi zdravými a před Londýnem se už zúčastnila i olympijských her v Pekingu.

Na paralympiádě startovala už v 11 letech v Sydney a od Atén 2004 sbírá v třídě 10 pouze zlaté medaile. "Jsem už docela dobrá, ale zdaleka ne na svém maximu," řekla Partyková po pondělním vítězství 3:2 ve finále paralympiády nad šestnáctiletou Čchien Jang z Číny.

"Můžu a budu se stále zlepšovat a chci jednou na olympijských hrách dosáhnout stejných úspěchů jako na paralympiádě," dodala Partyková, která je spolu s jihoafrickým běžcem Oscarem Pistoriusem jedinou účastnicí olympijských i paralympijských her v Londýně.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články