Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Němečtí jezdci obhájili zlato, Jung vyhrál i mezi jednotlivci

Londýn - Soutěž družstev ve všestrannosti vyhráli na olympijských hrách němečtí jezdci. Obhajobu triumfu z Pekingu si zajistili v předstihu po třech bezchybných jízdách ze čtyř a získali pro Německo první zlato z her v Londýně. Michael Jung, člen vítězného německého týmu, posléze s koněm Samem získal druhé zlato během jednoho dne v soutěži ve všestrannosti jednotlivců.

Jezdecký závod všestrannosti
zdroj: GettyImages autor: Mike Hewitt

Německá pětice v čele s mistrem světa a Evropy Michaelem Jungem během čtyřdenní soutěže nasbírala celkem 133,70 trestného bodu. Pro stříbrné medaile si v Greenwich Parku dojeli domácí Britové (138,20), za které nastoupila i vnučka královny Alžběty II. Zara Phillipsová. Bronz získali reprezentanti Nového Zélandu (144,40).

Zara Phillipsová:

Když vám pak tu medaili pověsí na krk, dojde vám, že to všechno za to stálo. A je samozřejmě naprosto úžasné, když ji dostanete od mámy.

Závod z čestné lóže sledovali členové britské královské rodiny včetně princů Harryho a Williama s manželkou a také právě spolu s matkou Phillipsové princeznou Annou.

Jung, který dnes oslavil 30. narozeniny, nasbíral celkem 40,60 trestného bodu. Druhá skončila Švédka Sara Algotssonová Ostholtová (43,30), třetí byla Sandra Auffarthová z Německa (44,80). Na osmé příčce se umístila vnučka britské královny Alžběty II. Zara Phillipsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články