Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Naším mottem je spokojenost diváka, říká před startem OH Otakar Černý

Praha – Největší sportovní událost posledních let startuje. Dlouho se na ni připravovali sportovci, organizátoři, ale i tým České televize, který bude sportovní zážitky zprostředkovávat divákům u televize a internetu. Dlouhá a náročná příprava spěje k zatím nejrozsáhlejšímu olympijskému zpravodajství v historii ČT. Šéfredaktor redakce sportu Otakar Černý v rozhovoru poodhalil, co diváky během olympiády čeká a jaké byly přípravy.

Příprava studia ČT uvnitř Českého domu v Londýně
zdroj: ČT autor: Tomáš Hodboď

Velkou výhodou pro přípravu olympijského vysílání je velká zkušenost týmu, který ho zajišťuje. "Redakce sportu olympiády umí. Máme na to štáb, který je pravidelně připravuje, umí se orientovat. Operace je to složitá, ale nacvičená. Letošní je složitější o to, že máme štáb na místě. Je to pro nás obrovská výhoda, budeme mít flexibilní hosty přímo na místě," pochvaloval si Černý.

Jeho program se pak bude odvíjet od množství volného času. "Budu mít nějaká jednání s partnery, pochopitelně chci navštívit, jakožto fanda sportu, tenis, basket, fotbal. Chci se podívat i na veslování s Knapkovou a Synkem." Seznam sportů, na které se chce Černý podívat, je poměrně blízký jeho seznamu vrcholů her. "Pro mě je to atletika, basket žen, protože tam máme své zástupkyně a myslím, že budeme mít medaili. Dále střelecká soutěž a veslaři."

Dlouhé přípravy před olympiádou pak spějí k jedinému cíli. "Spokojenost diváka. Pro nás je to sponzor, jeho veličenstvo. A my děláme všechno pro to, aby byl spokojený. Tomu se podřizuje příprava, práce v Londýně, kde si myslím, že moderátoři odvedou dobrou práci. A já si myslím, že divák spokojený bude," je přesvědčen.

ČT přichází s velkou novinkou – olympijským studiem přímo v dějišti. Jaké bude? "Uvidíme, já si myslím, že to bude bomba. Hlavně pro lidi, kteří přijdou a uvidí, jak Záruba pracuje, jak pracují ostatní. A divák u nás bude spokojený z toho, že bude okamžitě u toho, co se děje," věří Černý.

Celý koncept studia je možný zejména díky Českému olympijskému výboru, který pro fanoušky připravil český olympijský dům. "Výbor přišel s iniciativou udělat studio v olympijském domě, přišel i se svým finančním příspěvkem. Myslím, že ČOV v tom sehrál obrovskou roli."

Olympijské studio Londýn dnes začíná ve 21:00, o hodinu později pak odstartují 30. Letní olympijské hry očekávaným zahájením. "Nespěte, nechoďte do práce, koukejte na televizi," burcuje Černý před startem v nadsázce. LOH tedy sledujte na programech ČT2, ČT4 a na olympijském speciálu www.loh.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články