Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musíme se zlepšit, uvědomují si basketbalistky

Londýn - Když se nedaří, tak se nedaří. České basketbalistky neuspěly ani v druhém utkání na turnaji, když po úvodní prohře s Čínou podlehly i reprezentantkám Turecka. Opět se jim nepovedl vstup do utkání, kdy jim chybělo dostatečné nasazení a pohyb. Druhá porážka na turnaji basketbalistkám velice zkomplikovala vyhlídky na úspěch v turnaji a šance na postup do čtvrtfinále.

Hana Horáková braní hráčku Turecka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsme dost zklamané. Dva zápasy, dvě prohry, to není ideální vstup. Teď se bude rozhodovat, musíme dvakrát vyhrát. Snad to uhrajeme," řekla Jana Veselá. Její spoluhráčky si malovaly, jak budou ve skupině co nejvýše, aby měly co nejsnadnějšího soupeře pro čtvrtfinále, nyní se ale strachují o samotný postup mezi čtyři týmy z šestičlenné skupiny. "Teď už jde jen o to, být ve čtyřce. Musíme se tam nějak dostat," doplnila Veselá.

Trenér Lubor Blažek by byl nejradši, kdyby jeho tým hrál další a zřejmě rozhodující zápas s Chorvatskem ještě dnes. "A rozhodlo by se hned. Máme den volna a v hlavách se to točí, o to horší ta situace je. Je potřeba se nezlomit. I ze čtvrtého místa by byl v této situaci postup nádherný, pak se může stát cokoli," prohlásil kouč.

Jeho role nyní bude v týmu rozhodující. Možná by vedle sebe potřeboval i psychologa. "Dneska situaci musíme rozebrat, vrátit se k oběma začátkům zápasů, posvítit si trošku na jednotlivce," prohlásil. Jmenovat ale nechtěl. "Nechci říct, že někteří nejedou naplno, ale jsou příliš nervózní, s příliš malým sebevědomím. Družstvo bojuje a dře, ale je potřeba větší sebevědomí," konstatoval.

Výkon českého týmu proti Turecku se po poločase zlepšil. I proto, že v kabině se hráčky snažily nahecovat. Řekly si také, že horší už to být nemůže. "Chtěly jsme být aktivnější a agresivnější v obraně, protože ony si tam chodily, jak chtěly. Potřebovaly jsme to trochu rozběhat," uvedla Kateřina Elhotová. V klíčovém zápasu proti Chorvatsku musí tým lépe bránit. "Hrají dvojičku a pak to dohazují na trojky. Funguje to, na to se musíme připravit, postavit taktiku a jít do toho," burcovala.

I ona věří, že složitá situace se dá ještě zachránit. "Chce to víc pohybu. Mrzí nás to strašně, protože tihle dva soupeři byli hratelní, a teď se budeme bát o postup," řekla smutně. "Nesmíme si připustit tlak. Nesmíme hrát tak, že musíme. Musíme hrát to, co chceme. A hlavně rychle dopředu," doplnila.

Blažek nic v přípravě nezmění. Žádné významné odreagování, stejný model tréninku i taktické porady u videa. "Nesmíme se v tom příliš babrat, ale najít řešení. Viděli jsme, že to v druhé půli šlo. Teď najít vysvětlení, proč to tak je. A samotné hráčky se také musí sebrat, jsou zkušené.“

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články