Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lukašenko: Naše vystoupení na OH byla katastrofa

Minsk - Běloruský prezident Alexandr Lukašenko odvolal svého zmocněnce pro sport Igora Zaičkova a ministra sportu Olega Kačana kvůli vystoupení reprezentantů na olympijských hrách v Londýně, které označil za katastrofální. Vyhazov přišel jen dva dny poté, co je Lukašenko, jenž je zároveň předsedou národního olympijského výboru, zkritizoval na jeho zasedání.

Alexandr Lukašenko
zdroj: Isifa autor: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Autoritářský prezident nebyl spokojen se ziskem dvanácti medailí. "Běloruský lid už nebude dál tolerovat takové katastrofální vystoupení. Myslím, že ti, kteří jsou za výkony v Londýně zodpovědní, by měli rezignovat," řekl Lukašenko. Vystoupení na olympiádě podle něho bylo naprostým selháním. "Jen dvanáct medailí z 25, které jste nám slibovali!"

Bělorusko skončilo v hodnocení národů na 26. místě s bilancí dvou zlatých, pěti stříbrných a pěti bronzových medailí poté, co byla vítězná koulařka Naděžda Ostapčuková diskvalifikována za pozitivní test na anabolické steroidy. V roce 2008 v Pekingu bývalá sovětská republika vytěžila 19 medailí včetně čtyř zlatých, což byl rekordní počin v samostatné historii Běloruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články