Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Létající-visící starosta baví internet

Londýn – Britové opět prokázali svůj příslovečný smysl pro humor. Zaplavili internet žertovnými fotomontážemi londýnského starosty Borise Johnsona visícího na popruzích s dvěma britskými vlaječkami v ruce. Skutečnost však byla možná ještě o trochu humornější: pan starosta opravdu zůstal viset v popruzích na laně nad hlavami lidí v parku Victoria ve východolondýnské čtvrti Hackney.

Johnson přišel do parku na velkoplošných obrazovkách sledovat výkony britských veslařů. Chtěl si také vyzkoušet místní atrakci zip-line a na laně se v popruzích spustil nad hlavami návštěvníků z jedné strany parku na druhou. Po chvilce jízdy ale nakonec zůstal viset v několikametrové výši. Na vyfotografování pana starosty měli návštěvníci pět minut, pak ho organizátoři odtáhli do bezpečí. Jeho mluvčí posléze ujistila, že starosta se cítí dobře a že svou první zkušenost s jízdou na zip-line přežil bez úhony. 

Johnson v pozdějším televizním rozhovoru přiznal, že by tam "nechtěl trčet celé odpoledne". Připustil, že naprosto netuší, proč se na laně zasekl. "Ale co, bylo to nádherné a mohu to vřele doporučit," řekl. " Na rozdíl od britského týmu nezíská žádnou medaili, ale jeho ducha to nezlomilo," uvedla jeho mluvčí.

Zdroj
ČTK, Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články