Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová s přehledem porazila Italku Pennettaovou

Londýn - Česká tenistka přehrála po naprosto bezchybné hře italskou soupeřku Flavii Pennettaovou. Kromě italské soupeřky navíc musela bojovat také s nataženým břišním svalem. Kvitová smetla Italku ve třetím kole za 59 minut po setech 6:3 a 6:0.

"S Flavií se známe, je šikovná a běhavá. Umí čop, kraťas i jít na síť," řekla Kvitová před zápasem. Kvůli nataženému břišnímu svalu se Kvitová rozhodla raději nenastoupit v turnaji smíšené čtyřhry, výhře nad Italkou ale nic nebránilo. Po úspěchu postupuje česká tenisová hvězda do čtvrtfinále olympijského turnaje. V tom se střetne s Ruskou Marií Kirilenkovou.

Kvitová dnes na rozdíl od předchozích zápasů skvěle vstoupila do utkání. Italce hned sebrala servis a ujala se vedení 3:0. Mohla se opřít o podání a vrátila se jí úderová jistota, takže úvodní sadu bez problémů dotáhla k výhře 6:3.

"Musím říci, že to byl jeden z lepších zápasů, co jsem tady předvedla, když vezmu i letošní Wimbledon," řekla Kvitová, která hrála s práškem proti bolesti kvůli nataženému břišnímu svalu a navíc se zavázanou achilovkou. "Jak jsem ve druhém kole upadla, tak jsme si udělala něco s úponem u achilovky. Proto ten tejp," vysvětlovala tenistka.

Ve výborném výkonu pokračovala i ve druhé sadě, Pennettaová marně hledala protizbraň. Italka se snažila ještě v šestém gamu odvrátit "kanára", ale Kvitová jí ani při jednom brejkbolu nedala šanci a zápas ukončila vítězným forhendem. Celkem dala třicet vítězných úderů a sedm es. "Líbilo se mi, jak jsem do toho šla. Líp jsem se hýbala, servírovala, z toho přicházely jednodušší míče, které jsem zabíjela. Mám radost, že jsem hrála svoji typickou hru," usmívala se Kvitová.

V dalším utkání ji čeká čtrnáctá nasazená Kirilenková, která porazila 7:6 a 6:3 Němku Julii Görgesovou. Kvitová má s Ruskou vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů, ale v loňském finále Fed Cupu i na letošním Australian Open ji jasně přehrála. "Vím, co na ni platí. Bude to podobné jako proto Pennetaové," řekla Kvitová.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články