Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kůrka: Medailové příležitosti teprve přijdou

Londýn – Bývalý sportovní střelec Jan Kůrka si myslí, že medailové příležitosti pro českou výpravu v Londýně teprve přijdou. Olympijský vítěz z Mexika 1968 je se střeleckými výkony Kateřiny Emmons a Lenky Maruškové navýsost spokojen. "Tady je tak obrovská konkurence, že se nám o tom ani nesní," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

"Byli jsme z minulosti zvyklí, že Emmons to medailí zahajovala. Střelci ale začali velmi dobře. Nezačali skvěle tím, že to necinklo, ale jejich výkony jsou příslibem i do dalších soutěží," řekl Kůrka a vzpomněl i slušný výkon Lenky Maruškové. Ve střelbě ze vzduchovky byla osmá. "U Emmons je třeba vidět 397 bodů. Ona ze 40 ran dala tři devítky. Z pěti, které bojovaly o poslední osmé místo, byla nejlepší," dodal. Podle Kůrky byl šťastný úsměv Emmons za celkově čtvrté místo namístě. "Hlavně si potvrdila, že je v dobré formě a má na to."

Kůrka nespatřuje velký rozdíl mezi střelnicemi z osmašedesátého roku v Mexiku a těmi londýnskými. "Střelnice v Mexiku byly také vysoce kvalitní jako tady. Možná někteří závodníci pofňukávají, že tady fouká daleko více, než jsou v Evropě zvyklí," řekl Kůrka.

Největší posun však spatřuje v technických záležitostech. "Ti, kteří jsou doma u televize, z toho mají sportovní hody. Možnosti sdělovacích prostředků jsou fantastické. Nebo sportovní střelba. Dříve jsme čekali hodinu na konečný výsledek, tady prakticky pár vteřin po poslední ráně na centrální tabuli, kterou jsme také nemívali, se udělá super pořadí a všichni hned vědí, kterých prvních osm postupuje do finále," sdělil někdejší olympionik.

Kromě Maruškové a Emmons bylo pro Kůrku krásným zážitkem fotbalové představení výběrů Senegalu a Uruguaye ve Wembley. "Zažil jsem tam šoky. To by měl asi každý Čech, když přijde do Wembley, do toho kolosu, který má kapacitu 100 000 lidí. To je prostě něco. Člověku se otevřou oči, až mu málem vypadnou."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články