Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kubala s Benešem podlehli v beachvolejbale Španělům

Londýn - Úvodní utkání skupiny prohráli plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš se Španěly Pablem Herrerou a Adrianem Gavirou po velkém boji 23:25 a 16:21. Čeští "veteráni", nejstarší dvojice olympijského turnaje, neproměnili v prvním setu tři setboly.

Vítězní španělští beachvolejbalisté po výhře nad Čechy
zdroj: Letní olympijské hry autor: ČTK/AP

Osmatřicetiletý Kubala s o rok mladším Benešem, který měl krátce před vrcholem kariéry problémy s koleny i horečku, začali proti Španělům výborně. Po většinu úvodní sady byli o bod až dva ve vedení a jako první se za stavu 20:18 dostali k setbolu. Nevyužili však ani další dva, zato Španělé svůj třetí setbol ano. Gavira namířil servis přesně mezi oba české volejbalisty a před zadní čáru.

"Gavirův servis zápas rozhodl. Získal jím klíčové body," řekl Beneš. Čeští matadoři vzdorovali mladším Španělům i ve druhé sadě, ale Benešovi docházely síly. Závěrečná pasáž druhé sady už Kubalovi s Benešem nevyšla, Španělům po třech letošních výhrách poprvé podlehli a po 41 minutách si do skupiny B připsali porážku. "Byl jsem nemocný a pořád nejsem stoprocentně fit," přiznal Beneš, který dobíral antibiotika ještě v Londýně.

O postup budou bojovat proti Japoncům Asahimu se Širatorim a americkým obhájcům zlata Rogersovi s Dalhausserem. "Musíme Japonce porazit. Není jiná možnost," dodal polař českého páru, kvůli jehož zdravotním problémům vynechali Češi poslední turnaj v Klagenfurtu a byli bez finální herní přípravy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články