Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Koncert olympijské pochodně. V Hyde Parku tančily tisíce lidí

Londýn – Dnes začínající letní olympiáda v Londýně nenabízí pouze přehlídku jedinečných sportovních výkonů, ale i řadu doprovodných kulturních akcí, přičemž výsostné postavení drží hudební produkce. V předvečer zahajovacího ceremoniálu tak v Hyde Parku proběhl koncert pod širým nebem, jehož se účastnilo na 80 tisíc lidí. Poprvé živě zde také zazněla jedna z oficiálních sponzorských písní olympiády Anywhere in the World od Katy B a Marka Ronsona.

Olympijský koncert v Hyde Parku
zdroj: ČT24

Koncert na počest olympijské pochodně a osmi tisíců jejích nosičů svou atmosférou připomínal hudební festival, což ostatně konstatoval starosta Londýna Boris Johnson: "Nikdy v životě jsem nic podobného neviděl. Vzrušení z olympiády graduje natolik, že jeho měřiči hrozí vyskočení mimo stupnici."

Na pódiu v jednom z největších londýnských parků vystoupil například Dizzee Rascal, Eliza Doolittle nebo Wretch 32. Poprvé živě také zazněla jedna z hlavních olympijských melodií; píseň Anywhere in the World od Katy B a Marka Ronsona spojené s vlivným olympijským sponzorem Coca-Colou. "Víte, my jsme s Katy B napsali tuhle píseň před rokem a dnes je to poprvé, kdy máme možnost vidět reakce publika. Když jsme ji hráli, bylo to nervy drásající," řekl po koncertu producent Ronson.

Důraz na hudební rozměr olympiády ovšem budou Britové klást nadále; zahajovací ceremoniál je v hudební režii slavné producentské dvojice Underworld a vystoupí na něm například i Paul McCartney. Vyjít by měl také speciální olympijský soundtrack.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články