Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Knapková se bude připravovat i v Anglii

Praha - V Anglii a možná i přímo na olympijském kanálu se bude na nadcházející sezonu připravovat skifařka Miroslava Knapková. Úřadující světová šampionka si měsíční trénink v soukromém klubu v Henley vyzkoušela už před minulou sezonou, kterou zakončila životním úspěchem. I proto se rozhodla, že v lednu bude vše opakovat a ve Velké Británii odstartuje cestu za vysněnou medailí na olympijských hrách v Londýně.

Miroslava Knapková
zdroj: AP Photo autor: Darko Bandic

Trenér Tomáš Kacovský prý s tím, že nebude mít svoji hlavní svěřenkyni při zimní přípravě měsíc na očích, problém neměl. "Spíš se bojí, abych se nepřetrénovala. Oni dřou víc než my, minule jsem po čtrnácti dnech měla zánět šlach z přetížení. Myslím si, že je rád (že trénuji v Anglii). I pro něj jsou to nové poznatky," uvedla Knapková.

Nejlepší česká veslařka současnosti se v domácím prostředí připravuje prakticky neustále sama, i proto se jí v Henley líbilo. Byla tam totiž součástí tréninkové skupiny. "A to je úplně něco jiného. Tam se v půl osmé ráno sejde asi 40 lidí a tvrdě trénují. I zázemí tam je lepší, než má u nás Dukla," podotkla.

Knapková se loni v Anglii připravovala většinou na suchu, občas ale chodila i na vodu, což je v lednu v Evropě neobvyklé. "Jen jsem nechtěla jezdit na skifu. Trénovala jsem jen v posádce," řekla. V párové čtyřce z ní dokonce udělali i stroka, tedy veslovoda. Přitom této pozici se v Česku vyhýbá. "Taky se mě trenéři po návratu hned ptali, jak mě tam dostali a přesvědčili. Tak jsem říkala, že když neumíte dobře anglicky, tak se těžko diskutuje, že tam sedět nechcete," smála se.

Ani anglickým trenérům potom v sezoně neušlo, že se Knapkové dařilo a vyhrála mistrovství světa i Evropy. "Trenér mi hned psal, že je vidět, že trénink tam funguje, ať zase přijedu," řekla Knapková, které k životním úspěchům pomohla i nová loď. "Hodně mi ale daly i tyhle tréninky," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články