Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Klapalová s Háječkovou zvítězily ve svém druhém představení v Londýně

Londýn – Oproti prvnímu zápasu zlepšily české plážové volejbalistky Hana Klapalová a Lenka Háječková pohyb na hřišti, zkoušely si vypilovat podání a dvojici Rigobertová a Loová přehrály hladce za 23 minut 21:10 a 21:11. Češky tak zůstaly ve hře o postup do osmifinále.

Lenka Háječková ve druhém zápase na LOH
zdroj: ČTK/AP Photo autor: Dave Martin

Nejníže nasazený tým olympijského turnaje, Rigobertová a Loová z Mauricia, uhrál v sobotu proti brazilským mistryním světa Larisse a Julianě jen 15 bodů, proti českým reprezentantkám o šest více. Oba sety měly od počátku jednoznačný průběh. Háječková s Klapalovou ukázaly velký přehled na hřišti a mohly se tak radovat z prvního vítězství na olympijském písku.

"Tohle byl zápas, který jsme měly vyhrát. Úkolem bylo také, aby soupeřky získaly co nejméně bodů," řekla Klapalová.

České hráčky se snažily na zápas motivovat, neboť bylo jasné, že jejich soupeřky nemají šanci na úspěch. "Každý ten zápas se musí brát naplno, i když je jasné, že je náročné se motivovat, když je velký bodový náskok. Ale je to nutné," dodala Klapalová.

Do osmifinále lze postoupit i z třetího místa ve skupině, které už mají české volejbalistky prakticky jisté. Háječková s Klapalovou zakončí program základní části turnaje ve středu proti favoritkám Larisse a Julianě. "Máme s nimi samé prohry, jen nevíme kolik," přiznala Háječková. Uspět by mohly pouze v případě, že nebudou chybovat a bude se jim dařit v útoku. "Musíme je tlačit na servisu, nedělat vlastní chyby, toho se vyvarovat. A tlačit a tlačit," prohlásila Klapalová.

O půlnoci nastoupí ke svému druhému zápasu také Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou. Jejich soupeřkami budou dvojnásobné olympijské vítězky Kerri Walshová a Misty Mayová-Treanorová z USA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články