Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jachtařka roku Fenclová vše podřizuje úspěchu na olympiádě

Praha - Jachtařka Veronika Fenclová zatím jako jediná ve svém sportu zajistila pro Českou republiku místo na olympijských hrách v Londýně. Tento úspěch ji nakonec vynesl až na trůn pro nejlepší českou jachtařku roku 2011. Druhá žena světového žebříčku ISAF třídy Laser Radial získala 197 bodů a v absolutním hodnocení neměla konkurenci.

Veronika Fenclová
zdroj: Getty Images

Fenclová skončila na prosincovém mistrovství světa v australském Perthu čtvrtá, o jediný bod za medailí. Přesto byla spokojená. "Určitě to byl vrchol, největší úspěch v kariéře," řekla po vyhlášení ankety Fenclová.

Nyní nabírá fyzičku a brzy vyrazí k tréninku na moře. Na Mallorce vyzkouší i novou loď, kterou si koupila v Austrálii. "Všechno směřuje k úspěšné olympiádě," řekla jachtařka.

Premiérová účast na hrách znamená pro Fenclovou významný zásah do plánů na rok 2012. "Podřizuji tomu program. Nejedu ani na mistrovství světa a asi ani na mistrovství Evropy, protože to koliduje. Budu trénovat v Anglii," uvedla Fenclová.

Čtvrtá jachtařka z mistrovství světa i Evropy bude v Anglii trénovat přímo ve Weymouth Bay, kde se od 29. července budou konat jachtařské závody londýnských her.

Výsledky ankety Jachtař roku 2011

Absolutní kategorie: 1. Fenclová.

Muži: 1. Maier 102 b., 2. Hájek 80, 3. Fiala 76.

Ženy: 1. Fenclová 197, 2. Preibischová 67, 3. Mrzílková 53.

Junioři: 1. Bezděk 131, 2. Teplý 103, 3. Novotný 78.

Juniorky: 1. Staňková 167, 2. Audyová 154, 3. Kořanová 59.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články