Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Indové požadují omluvu, u týmu byla při zahájení neznámá žena

Dillí - Indická olympijská výprava požaduje po organizátorech letních olympijských her v Londýně omluvu za nezvaného hosta, který se vmísil do jejich týmu při nástupu na slavnostní zahájení. Po boku vlajkonoše, zápasníka Sušila Kumara, se totiž objevila záhadná žena zelených kalhotách a červené halence, která podle Indů s nimi nemá nic společného. Podle všeho se jednalo o jednu z účastnic zahajovacího ceremoniálu, která se pozapomněla na ploše. Žena vypadající jako Indka byla podle tamních médií postgraduální studentka z Bengalúru. 

Výprava Indie na zahájení her
zdroj: ČT4

"Neměla tam co dělat, byl to jasný případ nežádoucího vniknutí," postěžoval si indickým médiím šéf olympijské výpravy v Londýně. "Budeme to s organizátory her řešit a žádat omluvu. Šokovalo nás to. Náš tým byl vidět deset sekund a veškerou pozornost na sebe strhla tato dáma," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Cizí žena v indické výpravě

Neznámá žena byla o to více vidět, že indická výprava byla sladěná do žluto-tmavomodré kombinace, přičemž indické sportovkyně měly na sobě výrazně žluté šaty. "Nevíme, kdo to je a proč měla dovoleno pochodovat s námi. Přitom zahájení bylo jen pro naše sportovce a funkcionáře," zlobil se šéf mise.

Organizátorům vytkli indičtí funkcionáři nedostatky v otázce bezpečnosti. "Šla vepředu, měla úplně odlišné šaty. Neměla ani identifikační kartu. Někdo si jí přece musel všimnout," reagoval místopředseda Indického olympijského výboru Tarlochan Singh. Žena vypadající jako Indka byla podle tamních médií postgraduální studentka z Bengalúru.

Šéf organizačního výboru Sebastian Coe ujistil, že nepředstavovala žádné nebezpečí. "Byla to prostě účastnice programu, která se do toho příliš vžila," řekl. Během ceremoniálu vystupovalo zhruba 10 000 dobrovolníků a Indka byla jednou z nich, takže podle Coea nešlo o porušení bezpečnosti. "Ať vás ani nenapadne, že sem přišla jen tak z ulice," dodal. Indii reprezentuje na hrách v Londýně 83 sportovců, což je nejvíc v historii. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články