Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

IAAF povolí Pistoriusovi běžet i jiné štafetové úseky

Londýn - Postižený atlet Oscar Pistorius bude moci běžet na olympijských hrách ve štafetě na 4x400 metrů jakýkoli úsek. Uvedla to mezinárodní atletická federace IAAF, jež dosud doporučovala, aby Jihoafričan štafety pouze rozbíhal. Měla obavy o bezpečnost ostatních závodníků, kdyby atlet s protézami z karbonových vláken běžel na dalších úsecích "v houfu".

Oscar Pistorius
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Mnohonásobného paralympijského vítěze čeká premiéra na olympiádě v sobotu na individuální čtvrtce, štafety jsou na programu další týden.

Na loňském mistrovství světa ještě Pistorius jihoafrickou štafetu rozbíhal, především kvůli doporučení IAAF. Stěžoval si na to, protože kvůli svému handicapu nemá dobré starty. Ve finále, v němž JAR vybojovala stříbro, pak chyběl.

"Asi je lepší, když je na prvním úseku, protože tam se běží v drahách. Ale pokud ho Jihoafričané budou chtít postavit jinam, nemáme s tím problém," uvedl nyní Diack.

Pistorius už letos několikrát běžel na jiném úseku štafety, například na africkém šampionátu v Beninu, a nezpůsobil žádné problémy. I proto už IAAF nemá námitky. "Tohle mistrovství je pouze o jeden stupeň níž než světový šampionát," dodal prezident Diack.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články