Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Hradilek a Marušková zabojují o medaile, Kvitová o čtvrtfinále

Londýn - Druhý český pokus vylovit olympijskou medaili z vodáckého kanálu v Lee Valley bude mít ve středu kajakář Vavřinec Hradilek. Ke své druhé, silnější disciplíně nastoupí pistolářka Lenka Marušková a basketbalistky čeká zápas o přežití s Chorvatskem. Z dalších českých olympijských nadějí nastoupí dnes na kurt Petra Kvitová, která vyzve Italku Flavii Pennettaovou. Představí se i Ondřej Synek, který od 12:20 zabojuje o finále skifu.

Vavřinec Hradilek
zdroj: ISIFA

Hradilek zajel v nedělní kvalifikaci třetí čas, v pondělí si pro zpestření programu odskočil do deblkanoe a spolu se Stanislavem Ježkem překvapivě uspěli. Ve středu se však vrátí ke své hlavní disciplíně, v níž v Pekingu skončil jedenáctý. O dva roky později na MS v Tacenu však už získal stříbro. 

Marušková byla osmým místem ve vzduchové pistoli trochu zklamaná, ale teď si může spravit náladu ve své silnější disciplíně. Se sportovní pistolí vybojovala před osmi lety v Aténách stříbro ještě pod dívčím jménem Hyková, letos při závodech Světového poháru ještě ani jednou nechyběla na stupních vítězů. V předolympijské generálce v Mnichově skončila třetí.

Čeští olympionici ve středečním programu her:

Basketbal - ženy: 21:00 Chorvatsko - Česká republika.
Jachting (Portland): 13:00 Laser muži - rozjížďky (Teplý), RS:X muži - rozjížďky (Lavický), Laser Radial ženy - rozjížďky (Fenclová).
Kanoistika - vodní slalom (Waltham Cross): 14:30 K1 muži - semifinále (Hradilek), 16:15 finále.
Plavání: 11:43 200 m prsa ženy - rozplavby (Moravčíková), 21:29 semifinále.
Plážový volejbal - ženy: Základní skupiny: 16:30 Háječková, Klapalová (ČR) - Larissa, Juliana (Braz.), 23:00 Sluková, Kolocová (ČR) - Cooková, Hinchleyová (Austr.).
Sportovní střelba: 10:00 sportovní pistole ženy (Marušková), 16:30 finále.
Tenis: Program bude upřesněn.
Veslování (Dorney): 12:20 skif muži - semifinále (Synek).

Po dni volna by měla jít znovu na kurt Petra Kvitová, která ve třetím kole nastoupí proti Italce Flavii Pennettaové. S 19. hráčkou světa má negativní bilanci 2:3, ale poslední dva vzájemné duely vyhrála. Ve Wimbledonu však bojuje nejen se soupeřkami, ale i s nataženým břišním svalem, kvůli němuž vzdala účast v mixu. Radek Štěpánek tak vstoupí do hry s novou partnerkou Lucií Hradeckou.

Basketbalistky mají na kontě dvě porážky a další prohra by prakticky znamenala konec nadějí na postup do čtvrtfinále. S výkonem proti Číně a Turecku nebyly samy spokojené, hlavně začátky zápasů se jim vůbec nepovedly. Nad Chorvatkami, které jsou zatím také bez vítězství, vyhrály jak na loňském mistrovství Evropy, tak na červnovém turnaji ve Francii, ale v Londýně už se přesvědčily, že dosavadní bilance nic neznamená.

Synek zabojuje o finále

Veslař Ondřej Synek bude od 12:20 bojovat o postup do šestičlenného finále skifu. Pokračují rozjížďky jachtařů, jen Michael Maier ve třídě Finn má volno. Martina Moravčíková poplave závod na 200 metrů prsa.

Závěrečné a hodně těžké zápasy ve skupinách čekají plážové volejbalistky. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou budou bojovat s australskou šampionkou z her v Sydney Cookovou a Hinchleyovou, Lenka Háječková s Hanou Klapalovou narazí na světové jedničky Larissu a Julianu z Brazílie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články