Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Holínky a latex...

Ruku na srdce, přátelé, ale čeští sportovci na olympijských hrách v Londýně zatím příliš nezáří. Gymnasta Martin Konečný hned na úvod spadl z hrazdy, jeho kolegyně Kristýna Palešová dokonce hned třikrát z kladiny, Tomáš Berdych nestačil na průměrného Belgičana Darcise, české basketbalové vicemistryně světa podlehly ve svém úvodním utkání olympijské skupiny Číně, aby vzápětí padly v souboji s Tureckem, ze hry je už i dvojice českých badmintonistů Koukal s Gavnholtovou a takto bychom mohli pokračovat směle dál.

Čeští sportovci při olympijském defilé
zdroj: Isifa

Je pravda, že parádní české disciplíny teprve ještě přijdou, nicméně dřívější proklamace šéfa Českého olympijského výboru Milana Jiráska, že v Londýně očekává zisk až 20 cenných kovů, je zatím daleko za hranicí reality. A přes to všechno se o české výpravě v olympijských kuloárech hodně mluví! Důvodem však nejsou výkony samotných sportovců, ale tmavomodré holínky, ve kterých se čeští reprezentanti představili na slavnostním zahájení letošních olympijských her.

Český gumový "outfit" rozdělil sportovní svět téměř okamžitě na dva tábory. Jedni vynášejí do nebes originalitu nápadu, ti druzí jen nechápavě kroutí hlavou a ťukají si na čelo. Ať tak, či tak, jakákoliv reklama je dobrá, a když už nejsme schopní se prosadit sportovními výkony, tak ať si nás svět pamatuje alespoň jako "ty v těch holínkách…"

Je však dobré vědět, že ony modré gumáky nejsou jen čistým samoúčelem. "Chtěli jsme dopřát českým sportovcům absolutní pocit jistoty a vzhledem k tomu, že ne všichni měli před začátkem her optimální formu, chtěli jsme v případě nezdaru předejít možným psychickým kolapsům. Takhle i při neúspěších na olympijských kolbištích nemají Češi jako jediní pocit, že jim teče do bot," uvedl v exkluzivním rozhovoru pro magazín Sports Illustrated módní poradce ČOV Aleš Pohořal, který se svým týmem připravuje v rámci londýnských her ještě jedno zajímavé módní překvapení.

Z dobře informovaných zdrojů totiž pronikly na světlo světa informace, že česká výprava chystá zcela neortodoxní oblečení na závěrečný slavnostní ceremoniál. Přestože samotné návrhy jsou velmi pečlivě tajeny, podle agentury Nová Čína by se české sportovkyně měly při posledním olympijském defilé představit v černých latexových oblečcích, černých kozačkách na vysokých podpatcích a s bičíky v rukách. Muži by pak měli mít na hlavách kožené kukly a černá kožená tanga.

Přestože vedení české výpravy nejprve odmítalo tyto informace jakkoliv komentovat, nakonec pod tlakem mediálního zájmu se k celé záležitosti vyjádřil sám Milan Jirásek. "Chtěli jsme nějakým způsobem reflektovat českou účast zde v Londýně a z tohoto pohledu si myslím, že jdeme správným směrem, protože takový výprask na mezinárodní scéně naši olympionici už dlouho nedostali…"

Hlavní zprávy

Nejčtenější články