Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hejnová psychicky ladí fanděním i poslechem koncertu

Londýn – Pokud by se měla hodnotit aktuální předolympijská forma, může česká překážkářka Zuzana Hejnová jako vítězka "čtyřstovky" Diamantové ligy vzhlížet ke svému startu s dobrým rozpoložením. Jak ostatně sama přiznává, do Londýna přijela vzhledem ke startu atletických disciplín v předstihu, a tak stihla jako divák navštívit i několik jiných sportů.

Zuzana Hejnová
zdroj: AP autor: Anja Niedringhaus

Generálku na olympiádu zvládla Hejnová na výbornou, když na Diamantové lize v Monaku vyhrála závod na 400 metrů překážek v čase 54,12 sekundy. Sama ale dobře ví, jak ošemetné je na vrcholných závodech cokoliv odhadovat předčasně. "Nevím, jestli se dá mluvit o medaili, ale budu dělat to nejlepší, co budu moci. Především bude asi cíl se dostat do finále a potom se uvidí," říká Hejnová.

Za největší konkurentky považuje česká překážkářka hlavně zámořské běžkyně – Američanky a Jamajčanky. Poměřit se ale může i s reprezentační kolegyní Denisou Rosolovou, která byla na mistrovství Evropy v Helsinkách z Češek suverénně nejrychlejší, porážku jí Hejnová oplatila právě v Monaku. "S Denisou máme skvělé vztahy, už jenom proto, že spolu trénujeme. Nijak zvlášť spolu nesoupeříme, ale když obě stojíme na startu, tak chceme samozřejmě jedna druhou porazit," zmínila překážkářka.

Případný stres před nejdůležitějším závodem sezony zatím Hejnová nepociťuje. V Londýně prý už stihla zafandit na několika sportech a jako rozptýlení brala i koncert skupiny Monkey Business v  Českém domě. "Určitě tady nejsem jenom od toho, abych myslela na ten závod, ale je potřeba se trochu rozptýlit a myslet pozitivně. Člověk to nesmí brát jako otázku života a smrti. Musí se tím závodem bavit," říká atletka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články