Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gymnasta Konečný se kvalifikoval na olympiádu

Londýn - Sportovní gymnasta Martin Konečný si zajistil účast na olympijských hrách v Londýně. V druhé a poslední kvalifikaci víceboje, do které postoupil z říjnového mistrovství světa, mu k tomu stačilo i 58. místo. V redukovaném pořadí se totiž těsně vešel do postupové třicítky.

Martin Konečný
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Už to mám černé na bílém, jsem tam," řekl Konečný. Ještě dopoledne po soutěži nechtěl slavit, potvrzení postupu na olympiádu od mezinárodní federace FIG dostal až v podvečer. "Paráda! A teď nechci gymnastiku týden vidět," uvedl.

Konečný na předolympijské testovací soutěži v dějišti her obdržel za šest sestav celkovou známku 80,698 bodu, tedy zhruba o 1,5 bodu horší než na šampionátu v Tokiu. To mu v redukovaném pořadí stačilo na 28. postupové místo. "Cvičení bylo takový nervóznější než normálně, protože si člověk uvědomoval, o co jde. Ale nic jsem vyloženě nepokazil a nespadl. Jen mi rozhodčí na bradlech neuznali jeden prvek a hrazda byla v úvodu rozhozená, jinak dobrý," řekl Konečný.

Na olympijské hry pojede podruhé v kariéře, před čtyřmi lety v Pekingu startoval ve víceboji a nepostoupil z kvalifikace. "Teď budu přemýšlet o startu na hrazdě a v prostných, tam jsem schopen udělat vysoký známky. Start ve víceboji je spíš s otazníkem," uvažoval Konečný směrem k Londýnu.

O olympijské hry bude v Londýně ještě bojovat Kristýna Pálešová, v pátek pak ve skocích na trampolíně Zita Frydrychová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články