Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalový turnaj míří do čtvrtfinále, Brazílie znovu nastřílela 3 góly

Londýn - V turnaji fotbalistů je již rozhodnuto o čtvrtfinalistech. Do vyřazovacích bojů se vedle Španělů nedostal ani další favorizovaný tým - Uruguay. Brazilští fotbalisté naopak i ve třetím utkání na olympijských hrách v Londýně vyhráli a nastříleli Novému Zélandu tři branky. Brazilci si o semifinále zahrají s Hondurasem, další čtvrtfinálové dvojice tvoří Japonsko - Egypt, Mexiko - Senegal a Velká Británie - Korea.

Brazilský olympijský výběr
zdroj: Getty Images autor: Stanley Chou

O dalším vítězství Brazilců rozhodli dvěma góly v rozmezí šesti minut první půle Danilo a Leandro Damiao, který zužitkoval Sandrův centr. Záložník Tottenhamu Sandro pak sám skóre uzavřel krátce po změně stran, když skóroval z Marcelova centru z přímého kopu. Sandro se ale do statistik zapsal i vyloučením. Čtvrt hodiny před koncem nafilmoval ve vápně pád, dostal druhou žlutou kartu a přijde o čtvrtfinále, protože za vyloučení dostane automaticky trest.

Brazilci, kteří stále čekají na olympijské zlato, se utkají v americkém derby s druhým týmem skupiny D Hondurasem. Ten si postup zajistil bezbrankovou remízou s vítězem skupiny Japonskem.

Turnaj je zatím velkým zklamáním pro evropské celky. Vedle favorizovaného Španělska, které zakončilo olympiádu remízou 0:0 s Marokem a senzačně nevyhrálo ani jedno utkání ve skupině, se předčasně rozloučili i Švýcaři a Bělorusové, východoevropský tým byl poražen Egyptem 3:1. Ve hře už jsou tak pouze domácí Britové, kteří si zajistili postup výhrou 1:0 nad Uruguayí. O jediný gól se zasloužil útočník Chelsea Daniel Sturridge.

Ve střelecké formě pokračuje Senegalec Moussa Konate, který se trefil i ve třetím utkání na turnaji, když zařídil remízu 1:1 se Saúdskou Arábií. Vede tak tabulku střelců se čtyřmi zásahy. S plným bodovým ziskem prošli do čtvrtfinále, kam je ze skupiny C doprovodil Egypt, který si postup zajistil výhrou 3:1 nad Běloruskem.

Výsledky fotbalového turnaje mužů

Skupina A:

Senegal - SAE 1:1 (0:1)

Branky: 49. Konate - 21. Matar.

Velká Británie - Uruguay 1:0 (1:0)

Branky: 45.+1 Sturridge.

Skupina B:

Mexiko - Švýcarsko 1:0 (0:0)

Branka: 68. Peralta.

Korea - Gabon 0:0

Skupina C:

Brazílie - Nový Zéland 3:0 (2:0)

Branky: 23. Danilo, 29. Leandro Damiao, 52. Sandro. ČK: 76. Sandro.

Egypt - Bělorusko 3:1 (0:0)

Branky: 56. Saláh, 73. Mohsan, 79. Abútrika - 87. Voronkov.

Skupina D:

Japonsko - Honduras 0:0

Španělsko - Maroko 0:0

Čtvrtfinálové dvojice: Japonsko - Egypt, Brazílie - Honduras, Mexiko - Senegal, Velká Británie - Korea.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články