Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalistky Japonska remizovaly se Švédkami

Londýn - Mistryně světa z Japonska ve druhém zápase na OH remizovaly se Švédkami 0:0. V rámci skupiny F tak stále zůstávají na druhém místě právě za dnešními soupeřkami, a to vinou nižšího rozdílu ve skóre. V zápase skupiny E se z vítězství radovaly favorizované Brazilky, když jedinou branku utkání s Novým Zélandem vstřelily čtyři minuty před koncem. Vyhrály i týmy USA a Velké Británie, které svým soupeřkám vstřelily po třech gólech.

Utkání Švédsko - Japonsko
zdroj: GettyImages autor: Francis Bompard

V repríze semifinále loňského mistrovství světa (3:1) si japonské hráčky vypracovaly řadu šancí zejména ve druhém poločase, ale nedokázaly překonat brankářku Hedvig Lindahlovou. "Udělali jsme pár chyb, ale šance jsme měli, takže jsem spokojený," řekl trenér Japonek Norio Sasaki. V druhém zápase skupiny porazily Kanaďanky Jihoafrickou republiku 3:0 a posunuly se tak na třetí místo.

Favorizované brazilské fotbalistky zachránila před remízou s Novým Zélandem až čtyři minuty před koncem jedinou brankou utkání Cristiane. Útočnice, která se díky gólu ve středečním utkání proti Kamerunu stala nejlepší střelkyní v historii ženského fotbalu pod pěti kruhy, dala při své třetí účasti na hrách už dvanáctý gól.

Brazilky několikrát mohla poslat do vedení pětinásobná nejlepší fotbalistka světa Marta, ale gól přišel až na poslední chvíli při závaru po standardní situaci. Se skóre 6:0 vede Brazílie skupinu E a zajistila si s předstihem účast ve čtvrtfinále.

Ze stejné skupiny postoupily i domácí Britky díky vítězství 3:0 nad Kamerunem a v posledním duelu se v úterý utkají s Jihoameričankami o prvenství ve skupině. Kamerun a Nový Zéland čeká souboj o třetí místo, které také může zajistit postup mezi nejlepších osm.

Ve skupině G jsou stoprocentní Američanky, které si poradily rovněž 3:0 s Kolumbií. Po úvodní brance poslala vzkaz na dálku zraněné spoluhráčce Ali Kriegerové středopolařka Megan Rapinoeová, když si při oslavě vyhrnula stulpnu a vytáhla z ní přání k jejím sobotním osmadvacátým narozeninám.

Postup si naopak nedokázala zajistit KLDR, která drtivě 0:5 podlehla Francii. Severokorejské hráčky poprvé inkasovaly těsně před přestávkou, zbývající čtyři branky pak dostaly až v poslední dvacetiminutovce. Oba týmy tak mají před posledním kolem na kontě tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články