Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Fenclová si polepšila na osmé místo

Londýn - Česká jachtařka Veronika Fenclová si po druhém dnu olympijské regaty v kategorii Laser Radial polepšila o šest míst a posunula se na osmou příčku průběžného pořadí. Čtvrtá žena loňského mistrovství světa dnes ve třetí rozjížďce ve Weymouthu obsadila sedmé místo, ve čtvrté byla ještě o jednu pozici lepší.

Jachting
zdroj: AP autor: Theron Kirkman

"Den se opravdu povedl. Přestože se jelo na okruzích, na kterých je postavena kratší trať o více kolech, což Veronice moc nevyhovuje, tak zajela dvě výborné rozjížďky," řekl trenér Jakub Kozelský. Fenclová zvolila jízdu na jistotu a konzervativní strategií se snažila vyhnout nebezpečným tlačenicím. "Předvedla několik vynikajících zaďáků (jízdy po větru)," chválil ji Kozelský. 

Pořadí v čele zůstalo beze změn. Vede Annalise Murphyová z Irska se čtyřmi body, druhá je Evi van Ackerová z Belgie (16) a třetí Marit Bowmeesterová z Nizozemska (18). Osmá Fenclová má na kontě 40 bodů.

Její trenér si přál, aby v příštích dnech polevil silný vítr, ve kterém jeho svěřenkyně na nejlepší trošku ztrácí. "Veronika neexceluje v žádných podmínkách, ale je skvělá univerzálka, takže proměnlivé podmínky by jí určitě pomohly. Nicméně zatím předpověď není v tomto směru příliš příznivá," řekl Kozelský.

Dalším reprezentantům v jachtingu se nedaří. Michael Maier se v kategorii Finn propadl po šesté rozjížďce o tři místa na 19. příčku, Karel Lavický je v RS:X na 29. pozici a Viktoru Teplému v Laseru patří 31. místo.

Výsledky

Muži:

RS:X (po 2 z 10 rozjížděk): 1. Van Rijsselberge (Niz.) 2, 2. Miarczynski (Pol.) 4, 3. Wilhelm (Něm.) 6, ...29. Lavický (ČR) 59.

Finn (po 6 z 10 rozjížděk): 1. Högh-Christensen (Dán.) 7, 2. Ainslie (Brit.) 17, 3. Lobert (Fr.) 23, ...19. Maier (ČR) 86.

Laser (po 4 z 10 rozjížděk): 1. Slingsby (Austr.) 11, 2. Kontides (Kypr) 15, 3. Myrgren (Švéd.) 25, ...31. Teplý (ČR) 121. 

Ženy:

Laser Radial (po 4 z 10 rozjížděk): 1. Murphyová (Ir.) 4, 2. Van Ackerová (Belg.) 16, 3. Bouwmeesterová (Niz.) 18, ...8. Fenclová (ČR) 40. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy