Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fenclová byla v šesté rozjížďce druhá

Londýn - Česká jachtařka Veronika Fenclová dojela v šesté rozjížďce olympijské regaty v kategorii Laser Radial na druhém místě. Čtvrtá žena loňského mistrovství tak vylepšila 21. příčku z předchozí jízdy ve Weymouthu a v průběžném pořadí jí stále patří osmá pozice.

Jachting
zdroj: ČT4

V šesté rozjížďce byla jednatřicetiletá česká reprezentantka po prvních třech okruzích v čele, pak ji však předstihla třetí žena průběžného pořadí Marit Bowmeesterová. Na nizozemskou jachtařku nakonec Fenclová ztratila 27 vteřin a před prvním volným dnem má na osmé pozici 40 bodů. Pořadí v čele zůstalo beze změn. Vede Annalise Murphyová z Irska s 12 body, druhá je Evi van Ackerová z Belgie (14) a třetí Bowmeesterová (19).

"Z tohoto dne mám smíšené pocity. V slabším větru jsem mohla v první rozjížďce jet lépe, ale trochu jsem se trápila s rychlostí na zaďáky. Nicméně dvojka v další rozjížďce potěšila, takže nakonec spokojenost," řekla Fenclová. "Z mého pohledu, vzhledem k podmínkám, má za sebou dobrý den. Mohl být lepší, ale také velmi výrazně horší," řekl trenér Jakub Kozelský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články