Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Emmons dostala v Českém domě bramborovou medaili

Londýn – Kateřina Emmons vystřílela V Pekingu zlato a stříbro, v Aténách bronz a včera v Londýně 4. místo. Bramborovou medaili dostala pro útěchu v Českém domě. Jak po finále řekla, k soutěži ve střelbě ze vzduchové pušky možná přistoupila trochu laxně. Čtvrté místo ji ale nakonec potěšilo hlavně proto, že se dokázala vyhrabat z problémů a zvládla neuvěřitelně dramatickou kvalifikaci.

Kateřina Emmons
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je možné, že jsem byla málo nabuzená. Přitom jsem střílela ze začátku docela slušně, v nástřelu to bylo do jedné díry, ale asi jsem pak dostala strach. Bylo vidět, že jsem moc opatrná, nemohla jsem se z toho dostat ven," řekla Emmons. Moc dobře nespala, český dům je v olympijské vesnici v rušné části. "Možná už jsem taky trochu z toho střílení unavená," doplnila osmadvacetiletá reprezentantka.

Po finále byla Emmons zvědavá, kdo jí udělá bramborovou medaili. Dočkala se záhy. Hned při podvečerní návštěvě Českého domu v centru Londýna ji dostala na krk společně s velkou kyticí od předsedy Českého olympijského výboru Milana Jiráska.

Slavnostnímu ocenění přihlížely stovky fanoušků. "Dojalo mě to," hlesla Emmons.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články