Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Dvě české beachvolejbalové dvojice v Londýně skončily

Londýn - Pro dvě ze tří českých dvojic olympijský turnaj v plážovém volejbalu skončil. Lenka Háječková s Hanou Klapalovou vypadly s nizozemským párem, Petr Beneš a Přemysl Kubala nestačili na německou dvojici Erdmann, Matysik. Mužská dvojice dokázala vyhrát první set, Němci však nakonec zápas otočili.

Američan Phil Dauhausser
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Beneš s Kubalou večer nejprve prohráli s obhájci zlatých medailí Toddem Rogersem a Philem Dalhausserem z USA 0:2. Ve skupině tak obsadili třetí místo a kvůli horší bilanci, která jim nestačila na přímý postup do osmifinále, museli do předkola.

Minimálně třetí příčku a pokračování olympijské cesty zajistila českým reprezentantům už odpolední prohra Japonců Asahiho a Širatoriho, nad nimiž v předchozím programu turnaje zvítězili. Výhrou nad Rogersem a Dalhausserem by si zajistili postup do osmifinále, pomoci jim mohl i získaný set, ale brzy zjistili, že to proti strojově přesným Američanům nepůjde.

Přemysl Kubala: "Američani byli nad naše síly, takže jsme nemohli pomýšlet, že bychom s nimi hráli vyrovnanou partii. Zkusili jsme to, ale jejich obrana byla výborná, já jsem nebyl schopen se prosadit proti bloku Dalhaussera."

Za necelé dvě hodiny Beneš s Kubalou nastoupili k barážovému utkání s Němci. První set jim vyšel excelentně a v koncovce druhé sady je za stavu 19:19 dělily dva míče od výhry. Důležitou výměnu ale ztratili a mečbol si nevypracovali.

"Někdy rozhoduje jeden balon a tenhle byl rozhodující," vyčítal si Beneš, že nešel po Erdmannově smeči, která brnkla o pásku. "Měl to hůř nahrané a obvykle to řeší do lajny. Dal to tam a já nevím, z jakého důvodu jsem tam nešel. To byla moje chyba," řekl.

Při německém setbolu pak Beneš poslal smeč do autu a v tie-breaku už Češi od začátku ztráceli. "Pak už jsme tahali za kratší konec," přitakal Beneš. Odvrátili sice dva mečboly, ale při třetím se míč od rukou blokaře Kubaly odrazil mimo hřiště.

Petr Beneš: "Teď jsme strašně zklamaní, ale brzy zvítězí dobrý pocit, že jsme se dostali na olympiádu a zahráli jsme si dobré zápasy. Tak jsme sedmnáctí, no a co."

Háječková s Klapalovou s nizozemským párem v obou setech záhy prohrávaly a po porážce v předkole zakončily olympijský turnaj na 17. místě. "Zápas s Nizozemkami neprobíhal dobře, celou dobu jsme dotahovaly a až na servis nefungovalo skoro nic," řekla Klapalová.

Mrzelo ji, že se zápas hrál místo centrkurtu na vedlejší malé "jedničce". "To byla škoda, na tom velkém se hrálo jinak. Ta atmosféra nám možná chyběla, ale oba týmy měly stejné podmínky," dodala.

Přímo do osmifinále postoupily z druhé pozice ve skupině Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou. V sobotu budou jejich soupeřkami páté nasazené Brazilky Talita a Maria Antonelliová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články