Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Deblkanoisté Radoň a Dvořák mají v Londýně medailové ambice

Praha - Do zahájení letní olympiády zbývá 44 dní. Na své první hry se připravují rychlostní deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák. Nadšení a odhodlání snoubí nedávní vítězové závodu světového poháru s tvrdým tréninkem. Jejich snažení má vyústit 7. srpna.

Dvořák, Radoň
zdroj: ČT24 autor: ČT4

Emotivní Filip Dvořák a kliďas Jaroslav Radoň – v soukromí je každý jiný, ale na lodi jasně táhnou spolu. "Jarda, háček, určuje, jak rychle jedeme, a já vzadu určuju, kam jedeme, takže je dobré, když se shodneme. To pak k cíli dobře dorazíme," řekl Dvořák.

Přípravu si pochvalují. Na přelomu května a června zvládli dva světové poháry. V Duisburgu porazili loňské mistry světa. "Určitě se považujeme za jedny z favoritů na jednu z olympijských medailí," prohlásil Radoň.

"Příprava nám zatím vyšla podle našich představ. Máme za sebou první blok, který jsme zakončili na závodech světových pohárů. Teď následuje závěrečná příprava na olympiádu včetně vysokohorské přípravy," dodal Dvořák.

Na olympiádě je čeká jen závod na 1 000 metrů. Do Londýna pojedou s novou lodí, kterou letos pokřtili úspěchy na světových pohárech. "Je to i nový typ, ale je podobný tomu starému, takže bychom s přechodem na novou loď neměli mít problém," pochvaloval si Dvořák. Poslední test před olympiádou čeká Radoně s Dvořákem na ME příští týden v Chorvatsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články