Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

ČT vám z OH nabízí atraktivní podívanou v nejnovějších technologiích

Praha - Letní olympijské hry nejsou jen špičkové výkony předních světových sportovců. Olympiáda startuje dnes večer slavnostním ceremoniálem, který budete moct na ČT4 sledovat v HD rozlišení a pomocí technologie hybridní televize. Novinky a technická vylepšení budete moct sledovat jak v běžném televizním vysílání, tak i na speciálním webu loh.cz. Nejen o něm mluví v rozhovoru Pavlína Kvapilová, výkonná ředitelka divize ČT Nová média.

Náhled webu Žijeme olympiádou
zdroj: ČT4

Již od 20:45 začne studio k zahajovacímu ceremoniálu, který začne o zhruba hodinu a čtvrt později. Pomocí technologie hybridních televizí (HbbTV) můžete sledovat propojení webových stránek s živým vysíláním sportovního kanálu ČT4. Tyto hybridní televize jsou tedy de facto spojením výhod televizního přenosu a zároveň internetového zpravodajství.

Na stránkách ČT je dostupný kompletní informační servis ohledně této technologie, divácké dotazy jsou rovněž zodpovídány na Facebooku v sekci ČT Nová média. Olympijský web nabízí ke sledování kromě dvou hlavních kanálů i osm živých internetových streamů. Skrz ně lze sledovat přenosy z různých olympijských sportů.

"V posledním půlroce pracujeme na rozvoji tzv. interaktivní televize skrz HbbTV," říká Kvapilová, "a právě na olympiádě si toho divák bude moct užít v plné míře a sám se podílet na podobě našich stránek."

Právě sekce Žijeme olympiádou bude komunitním fanouškovským centrem. Spolu s vámi zde budeme soustřeďovat nejnovější informace ze sociálních sítí jako Twitter nebo Facebook, a to i díky aplikacím, jako je Instagram atp. Mimo jiného zde najdete i dojmy našich londýnských zpravodajů.

Tweetující tým našich zpravodajů a komentátorů najdete zde, hlavní zprávy z olympijského a jiného dění najdete na facebookovém profilu ČT4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články