Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čínští gymnasté obhájili olympijské zlato, Británie má senzační bronz

Londýn - Čínští sportovní gymnasté obhájili zlaté olympijské medaile v soutěži družstev. Druhé místo nakonec po úspěšném protestu proti závěrečné známce na koni našíř obsadili Japonci. Třetí byli domácí Britové. Američané, kteří vyhráli kvalifikaci, skončili až pátí.

Čínští gymnasté slaví zisk zlaté olympijské medaile
zdroj: ISIFA autor: Streeter Lecka

Číňanům se kvalifikace nevydařila, ale dnes byli na cestě za olympijským titulem naprosto suverénní. V celém šestiboji, kdy cvičí vždy tři zástupci jednoho týmu na každém nářadí, neudělali jedinou vážnější chybu. Cou Kchaj a Čcheng I-ping si tak zopakovali triumf z Pekingu, v letošním výběru je doplnili Feng Če, Kuo Wej-jang a Čang Čcheng-lung.

Stříbrné medaile dlouho drželi pevně v rukou další spolufavorité Japonci, ale na poslední chvíli o ně málem přišli. Na koni našíř nejdříve upadl Kazuhito Tanaka a konec sestavy nezvládl ani zkušený Kohej Učimura. Rozhodčí mu nejprve závěrečný prvek vůbec neuznali a Japonci se propadli až na čtvrtou pozici.

Okamžitě však podali protest a členové technické komise zvýšili Učimurovu známku o sedm desetin bodu. To ve vyrovnané soutěži rozhodlo, že Japonci skončili druzí a odsunuli za sebe Brity i Ukrajince.

Reprezentanti Ukrajiny se na bronzové příčce pohybovali před posledním nářadím s náskokem čtvrt bodu před domácím výběrem, ale Britové na prostných získali vůbec nejvyšší známku ze všech týmů. V konečném součtu Ukrajince předstihli o necelé dvě desetiny bodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články