Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Chládek: Slyšel jsem "běž do Mongolce". Tak jsem šel

Londýn - Obrovský zážitek z nástupu do ringu si odnesl boxer Zdeněk Chládek ze své premiéry na olympiádě. V Londýně prohrál v prvním kole na body, ale už sama olympijská účast pro něj byla úspěchem.

Boxer Zdeněk Chládek
zdroj: ČTK/AP

Dvaadvacetiletý Chládek vyšel do ztemnělé haly, moderátor řekl jeho jméno a při vyslovení České republiky hala zabouřila. "To je paráda, konečně, někoho tady budu mít, kdo mi bude fandit," říkal si Chládek v duchu a nabuzený poskakoval.

Vzápětí vešel pod světla reflektorů jeho soupeř Munch-Erden Urančimeg a zcela zaplněná hala zabouřila desetkrát silněji. "Jdu si, hezky si vykračuji a najednou slyším hromové Mongolia. Tak si říkám - to bude špatné," pochopil, že převaha fanoušků z Mongolska bude výrazná.

A při utkání také opravdu byla. "Ale mě to neovlivní, mě vyhecují i oni. Představil jsem si, že je slyším řvát 'běž do Mongolce', a já šel," usmál se Chládek.

Nástup do ringu byl pro Chládka nejsilnějším zážitkem. "To se mi hrozně líbilo, když jsem šel mezi světly jako profi, to člověka nabudí. Bylo to nádherné," řekl a doplnil: "Nástup mě fakt bavil, co bavil, to bylo úžasné. Byl to zážitek na celý život."

I v hluku mongolských fanoušků jednou zaslechl hlas přítelkyně v hledišti. "Její hlas, něco jako jooo," řekl Chládek. Dopoledne před zápasem se s ní a s tátou viděl v olympijské vesnici, kam jim zajistil vstup. "Aby si zažil, jak to vypadá."

Po příletu do olympijské vesnice měl Chládek jeden den volno a vyrazil na prohlídku Londýna. Během čtyř hodin objel hlavní atrakce města nad Temží. "Ne, že bych to extrémně prohlížel, jen se kouknu, vyfotím a jdu," řekl Chládek. Stihl si mimo jiné i koupit nový oblek. "Byl hezký, byl ve slevě, to se vyplatilo," usmál se.

O další olympiádě za čtyři roky v Riu de Janeiro nechtěl Chládek přemýšlet. Těšil se na odpočinek po náročné sezoně. "Myslím, že si ho zasloužím, odboxoval jsem, co jsem mohl a musel. Teď dodělám semestr ve škole a odjedu na dovolenou s přítelkyní," plánoval, že využijí služeb vlastní agentury Micková & Chládek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články