Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Česká výprava chystá pro slavnostní zahájení překvapení s deštníky

Londýn – Již jen okamžiky nás dělí od slavnostního zahájení olympijských her v Londýně. Česká výprava se na slavnostním defilé představí v módní kreaci s holínkami na nohou a s deštníky, kvůli kterým si musela zažádat o výjimku a chystá s nimi speciální překvapení. Vlajkonoš české výpravy badmintonista Petr Koukal má radost, že oproti předešlým dnům by v Londýně neměla panovat vedra a dokonce by mohlo sprchnout. Čeští sportovci se tak snad nebudou v gumové obuvi pařit pro nic za nic.

Česká olympijská kolekce
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Česká výprava prý dokonce chystá s deštníky speciální překvapení. "Nemůžu nic prozradit," řekl Koukal, ale přitakal, že se něco chystá. "Museli jsme na to žádat i o nějakou výjimku, jestli tam deštníky můžeme mít a co s nimi můžeme dělat a co ne. Takže se máte na co těšit," řekl tajemně.

Nástup s vlajkou Koukal netrénoval. "Myslím, že se všechno dozvím až těsně před nástupem, jaké jsou pokyny a jaká bude choreografie," nechá se překvapit český vlajkonoš. Jediné, co prý cvičil, byla chůze v oficiálních holínkách českého výběru, které ve své velikosti dostal na poslední chvilku. "A všichni říkáme, že se nám paradoxně ulevilo, že začalo pršet, že je budeme potřebovat. Že tam v nich nepůjdeme v tom třicetistupňovém vedru."

Koukal byl rád, že na rozdíl od Pekingu nebudou muset sportovci před zahájením čekat na nástup dlouhé hodiny. V Číně byla vesnice daleko od stadionu, a proto bylo shromaždiště v gymnastické hale. "Všechno tam trvalo. Tady to snad bude probíhat rychleji, vesnice je hned vedle stadionu, takže myslím, že budeme v klidu sedět na pokojích a čekat, až nás zavolají," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Přehlídka oblečení pro olympiádu v Londýně
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články