Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Bulharští i američtí volejbalisté drží neporazitelnost

Londýn - Mužstvo Bulharska se díky vítězství nad Polskem dostalo na první místo skupiny A. Ani Američané ve svém druhém utkání na turnaji nezaváhali - ve třech setech přehráli Němce. Výběr USA tak zatím v Londýně neztratil ani set.

Volejbal: Brazílie - Rusko
zdroj: EPA

Polskému týmu trenéra Anastasiho dělala přímočará hra soupeře od počátku problémy a ačkoliv se mu povedlo vyhrát třetí set, vítězství Bulharů bylo zasloužené. Vyšvihli se tak na čelo skupiny A, naopak Polákům může tato porážka zkomplikovat cestu do dalších bojů. Důležitý bude hned další souboj s Argentinou.

Obhájcům zlata z Pekingu, výběru Spojených států, před turnajem experti příliš nevěřili. Hráči vedení trenérem Alanem Knipem však dokazují, že medailové pozice rozhodně nemusí býti nereálným cílem. Mužstvo je sice znatelně odlišné od toho, které před čtyřmi lety opanovalo pekingské palubovky, výkonům to však, zdá se, neuškodilo ani v nejmenším.

Američané totiž kráčí turnajem bez ztráty setu - v neděli odešli poraženi hráči Srbska, nyní to samé potkalo i Němce. Důvodem k pochybám o skutečné kvalitě obhájců zlata může být jen to, že se zatím nestřetli s těmi vůbec nejkvalitnějšími mužstvy. O medailových nadějích Američanů tak mnohé napoví střetnutí s Brazilci, ke kterému dojde ve čtvrtek.

Výsledky olympijského turnaje volejbalistů:

Skupina A: Bulharsko - Polsko 3:1 (22, 27, -13, 23), Itálie - Argentina 3:1 (17, -21, 17, 23), Austrálie - Velká Británie 3:0 (15, 18, 20).

Skupina B: Srbsko - Tunisko 3:1 (15, 21, -20, 18), USA - Německo 3:0 (23, 16, 20), Brazílie - Rusko 3:0 (21, 23, 21).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články