Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Britští tenisté se nesmí vypravit na slavnostní zahájení

Londýn - Tenisté Velké Británie se neúčastní slavnostního zahájení olympijských her. Rozhodl o tom vedoucí týmu, který má v této záležitosti hlavní slovo. Osmička sportovců se o tom dozvěděla pomocí e-mailu."Záleží na šéfovi týmu každého sportovního odvětví. I když je zahájení důležitou událostí, na prvním místě je pro britské sportovce jejich výkon," řekl mluvčí Britského olympijského výboru (BOA).

Andy Murray
zdroj: AP autor: Anja Niedringhaus

Šéf tenisové výpravy Paul Hutchins se rozhodl účast týmu zakázat, protože všechny jeho členy čeká v sobotu zápas a ceremoniál má končit až po půlnoci. Do dvouhry v sobotu ve Wimbledonu nastoupí Anne Keothavongová a Elena Baltachaová, čtyřhru budou hrát Andy a Jamie Murrayovi, Colin Fleming, Ross Hutchins, Heather Watsonová a Laura Robsonová.

Mezi vlajkonoši ostatních zemí bude osm tenistů. Poctěni byli Max Mirnyj (Bělorusko), Marcos Baghdatis (Kypr), Stephanie Vogtová (Lichtenštejnsko), Agnieszka Radwaňská (Polsko), Horia Tecau (Rumunsko), Novak Djokovič (Srbsko), Stanislas Wawrinka (Švýcarsko) a Maria Šarapovová (Rusko). Všichni však do turnaje vstoupí v neděli.

Podle BOA bude úspěch, pokud by se zúčastnila polovina z 541 členů domácího týmu. Na zahájení se nevypraví žádný z plavců, atletů či silničních cyklistů. Další sportovci, mezi nimi například triatlonista Alistair Brownlee, ještě trénují mimo Londýn. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články