Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Britská kasina se těší na nápor návštěvníků při OH 2012

Londýn - Do startu londýnské olympiády zbývají necelé 2 měsíce. Vedle fanoušků si na své přijdou i sázkaři a milovníci hazardu. Londýnské sázkové kanceláře a kasina se těší na příliv lidí, jaký dosud nezažily.

Hazard
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

Nejen sportovci ladí formu na londýnskou olympiádu. V zemi, která dala světu sázení, finišují s přípravami i bookmakeři a také provozovatelé casin. To nejnovější a také největší ve Velké Británii stojí hned vedle olympijské vesnice ve východním Londýně.

"Nic takového tu ještě nebylo, takže opravdu nevím, co čekat. Víme, že přijde velké množství lidí, ale naše kapacita je pouze 1 600 zákazníků," tvrdí Richard Smith, ředitel casina Aspers ve Stratfordu.

Psychiatry olympiáda příliš netěší

Lidé vsázet budou a nebude jich málo. Budou se točit rulety, peníze budou vkládány i na vítězství běžců v závodech. Velkou radost z této činnosti ale nemají psychiatři. Podle nich je ve Velké Británii skoro půl milionu lidí se závislostí na hazardu. A bojí se, že olympiáda to ještě zhorší.

"Bohužel v obecném povědomí není problém závislosti na hazardu tak silně zakořeněn jako například závislost na alkoholu nebo drogách," tvrdí psychiatrička Henrietta Bowden-Jones.

Podle společnosti Deloitte je objem britského hazardního průmyslu v přepočtu kolem 180 miliard korun. A zaměstnává na 100 tisíc lidí.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články