Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brazilské házenkářky dominují, obhájkyně z Norska zvládly klíčový zápas

Londýn - Brazilský házenkářský výběr potvrdil roli favorita na medailové pozice, když třikrát otáčel skóre proti Černé Hoře, a v podstatě si tím zajistil místo ve čtvrtfinále. Podobně jako Brazilky jsou na tom se čtyřmi body i Rusky a Korejky, oba tyto týmy však ve skupině čekají ještě velmi silné soupeřky.

Brazilská házenkářka Eduarda Amorimová
zdroj: Getty Images autor: Jeff Gross

Brazilky těžily z velmi silného vstupu do druhé půle, když se rychlou kombinační hrou a přesnou střelbou dokázaly uvolnit z těsného skóre do poměrně pohodlného náskoku. Ten si pak udržely de facto až do konce zápasu a vyhrály tak 27:25.

Ve skupině A se ještě povedlo Ruskám, dalším favoritkám na postup, přestřílet tým Velké Británie 37:16, Angola naopak prohrála s Chorvatskem 23:28, a výrazně si zkomplikovala vyhlídky na čtvrtfinálovou účast.

Skupina A

Angola - Chorvatsko 23:28, VB - Rusko 16:37, Brazílie - Černá Hora 27:25

Skupina B je o poznání zamotanější, kvalitativní rozdíly mezi jednotlivými týmy jsou mnohem menší, což dokazuje i pohled do tabulky. Francie se dokázala dvěma góly v samotném závěru zápasu vymanit z nepříznivé situace až na remízu 18:18 proti Španělsku.

V průběžném pořadí tak drží 2. místo za Jižní Koreou, která zatím dokázala porazit obě své dosavadní soupeřky: Španělky a tentokrát i olympijské vítězky z roku 2000 a 2004 Dánky o pouhé dva góly 27:25. Souboj o čtvrtfinále ve skandinávském derby svedly Norky se Švédkami a úřadující olympijské vítězky nakonec utkání zvládly v poměru 24:21.

Skupina B

Jižní Korea - Dánsko 27:25, Francie - Španělsko 18:18, Švédsko - Norsko 21:24

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články