Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Boxer Chládek se v předvečer zápasu cítí skvěle

Londýn – Zítra můžu vstoupit do ringu naplno, říká o sobě dvaadvacetiletý Zdeněk Chládek. Díky poradci na výživu se může večer i najíst, zbavil se stresu kvůli udržování váhy. Po tréninku má teď mladík z Teplic jeden a půl kila pod limitem.

Chládka čeká v kategorii do 64 kg v prvním kole Munch-Erdene Urančimeg z Mongolska. Čech si dovolil odložit nervy i proto, že se na hry přímo neprobojoval. V červnu dostal pro turnaj divokou kartu.

Zdeněk Chládek:

Nervózní jsem, už to přišlo, ale odpovědnost žádnou necítím. Nic moc velkého se ode mě nečeká. Jsem rád, že jsem se sem dostal. Mám z toho pocit uspokojení, ale samozřejmě do toho dám všechno, co je ve mně, a uvidíme. Řekl jsem si, že je to šance, která přijde možná jednou za život. Dal jsem do toho maximum, snad se to odrazí ve výkonu.

Měsíc se Chládek místo dovolené, kterou kvůli olympiádě zrušil, tvrdě připravoval a před životním soubojem se cítí nejlépe v kariéře. K tomu mu pomohla spolupráce se specialistou na výživu, díky němuž si drží váhu. Na základě nově sestaveného jídelníčku si ale musel odepřít hodně věcí. Musel se začít vyhýbat oblíbenému KFC, kole a pije jen čistou vodu z vodovodu.

Na novou stravu si bronzový medailista z juniorského mistrovství světa 2008 zvykl, ale už se těší, že si po návratu domů všechno vynahradí. Dokonce si psal seznam, který už má pět stran položek pití, jídla a restaurací.

"Jsou tam různé sladkosti, kola, to je jasné, medovník, který mi upeče maminka, pak guláš, čína, i když je to relativně dietní, tak jsem ji nemohl. Je na něm strašně moc věcí," říká Chládek.

Český boxer se na olympijských hrách představí poprvé po dvanácti letech. Naposledy za českou vlajku bojoval Rudolf Kraj v Sydney v roce 2000, přivezl tehdy stříbrnou medaili.

V Londýně se Chládek soustředil na svůj den D, po sportech zatím nechodil, maximálně sledoval české barvy v televizi. Z tribuny ho bude povzbuzovat i jeho otec a přítelkyně v tričku s jeho jménem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články