Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Blažek si výhru nevychutnal. Odmítl, že time outem zesměšnil soupeřky

Londýn - Trenér Lubor Blažek si vůbec nevychutnal první výhru basketbalistek v Londýně a fakt, že si jeho tým udržel naději na postup do čtvrtfinále olympijského turnaje. Po dnešní výhře nad Chorvatkami (89:70) si ještě na palubovce vyslechl kritiku chorvatské strany a funkcionářů federace FIBA, že oddechovým časem těsně před koncem soupeřky zesměšnil. Kategoricky to odmítl, šlo podle něj o body, které můžou rozhodovat.

České basketbalistky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Time out dvě vteřiny před koncem nebyl proto, abych zesměšňoval soupeře. Jde o skóre a já jsem v té situaci čekal, kdyby se ještě podařilo nějaký koš dát," bránil se Blažek nařčení. "Vůbec se mi nelíbí to nepříjemné nařčení, že šlo o zesměšňování. Úmysl to nebyl a byl bych rád, aby zaznělo, že jsme soupeře zesměšnit nechtěli. Šlo o skóre, pořád se hraje o všechno," řekl důrazně.

Basketbalistky vedly o devatenáct bodů a kouč Blažek si vzal 1,6 vteřiny před koncem time out. Začal hráčkám kreslit variantu útoku. Koš pak už nepadl a ještě na palubovce Blažka osočili zástupci FIBA i Chorvati, že soupeřky zneuctil.

Lubor Blažek:

"Musím říci, že tohle napadnutí od FIBA a chorvatské strany považuji za vrchol. Kdybych to byl věděl, tak bych si time out nevzal."

Pro české basketbalistky byl zápas s Chorvatskem klíčový. Prohra by znamenala konec nadějí na postup do čtvrtfinále. "A o ten nám samozřejmě jde, protože dostat se mezi osm nejlepších týmů světa je odměna a pak děj se co děj," řekl Blažek.

Kouč doufá, že střelecké procitnutí jeho týmu snad pomůže do dalších zápasů. Duel s Američankami v pátek nebude důležitý, ale výhra v neděli nad Angolou zajistí Češkám čtvrtfinále. Teoreticky dokonce můžou skončit ve skupině i třetí. "Snadná výhra to nad Chorvatskem nebyla. Při tomhle průběhu turnaje to bylo o to těžší, že jsme dřeli hlavy o zem a pomoc zvenčí moc nebyla. Pořád jsme ještě nevybojovali, co chceme, pro postup musíme udělat vše," řekl Blažek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články