Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Berdych v Londýně dohrál už v prvním kole

Londýn - Překvapivě už v 1. kole se s olympijským turnajem rozloučila nasazená šestka a jedna z předpokládaných českých medailových nadějí Tomáš Berdych. Belgičanovi Steveu Darcisovi podlehl za necelou hodinu a půl ve dvou setech po výsledku 4:6 a 4:6. Berdych může ještě o olympijskou medaili zabojovat ve čtyřhře, do které nastoupí po boku Radka Štěpánka.

Tomáš Berdych
zdroj: Isifa/EPA autor: Gerry Penny

Berdych nastoupil na centrálním dvorci k úvodnímu zápasu celého turnaje a na svá letošní vystoupení v All England Clubu nebude vzpomínat v dobrém. Před měsícem ve Wimbledonu vypadl v prvním kole grandslamu s Lotyšem Ernestsem Gulbisem a na slavných travnatých dvorcích nevyšel ani zahajovací olympijský duel.

Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí s Darcisem prohrál před třemi lety na challengeru v Prostějově ve dvou tie-breacích a už první míče druhého vzájemného duelu naznačily, že to ani tentokrát nebude mít snadné.

Tomáš Berdych: "Těžko se mi hledá komentář. To, co jsem letos předváděl na trávě, musím hodit co nejrychleji co nejdál ve svých myšlenkách a už nikdy se k tomu nevracet. Bohužel i s tímhle musí člověk žít," řekl Berdych novinářům. Na Wimbledon ale finalista turnaje z roku 2010 nezanevře. "Wimbledon je místo, které znamená nejvíc. Nic zlého to do budoucna nebude," uvedl. 

Belgičan deptal favorita bekhendovými čopy, s přehledem si držel podání a v deváté hře za stavu 4:4 zaútočil. Čistou hrou sebral Berdychovi servis a získal první sadu. Český tenista se trápil a nespokojeně kroutil hlavou poté, co několikrát uklouzl.

Na startu druhého dějství přeci jen na chvíli ožil. Za stavu 2:1 si po padesáti minutách vypracoval první brejkbol, Darcis ale zahrál jeden z mnoha nečitelných kraťasů a od té doby znovu začal na dvorci kralovat. V maratonském pátém gamu využil čtvrtý brejkbol, a když o dvě hry později Berdych při svém servisu na další brejkbol špatně odhadl délku soupeřova úderu, šel Belgičan do vedení 5:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenis

Česká jednička ještě zkusila zápas zdramatizovat. Vzápětí jeden brejk umazala a za stavu 4:5 se dokonce dostala ke dvěma brejkovým šancím, rozjetý Darcis už si ale jeden z největších úspěchů kariéry vzít nenechal. Berdych má po vypadnutí z dvouhry v Londýně ještě šanci zabojovat o medaili ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem, který zůstal jediným českým zástupcem v mužském singlu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články