Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bekele se chce v Londýně zapsat do historie

Londýn – Cíl jeho mise je jasný- zisk třetí zlaté olympijské medaile v běhu na 10 000 metrů za sebou. Kenenisa Bekele, známý etiopský vytrvalec, vyráží po vysokohorském tréninku poblíž Addis Abeby opět pln sebevědomí. A to i přes fakt, že je v posledních letech pronásledovala zranění a velký úspěch si naposledy připsal v roce 2009, kdy vyhrál mistrovství světa.

Kenenisa Bekele
zdroj: ČT4

"Nemá teď žádné zdravotní potíže. Byl přetížený závody a přetrénovaný, ale v současné době je znovu v plné formě. Má opět sebevědomí," řekl Bekeleho agent Jos Hermens.

Bekele v úterý zakončil závěrečnou přípravu a v sobotu bude v Londýně útočit na zápis do historie třetím zlatem na 10 000 metrů. Po dvou zlatých na této trati mají vytrvalecké legendy Emil Zátopek, Paavo Nurmi, Lasse Virén a Haile Gebrselassie. V Londýně může světový rekordman ohajovat i triumf na poloviční trati, pokud se do závodu na 5 000 metrů přihlásí.

Bekele na obou vzdálenostech slavil zlato naposledy v roce 2009 na mistrovství světa v Berlíně. Následně se potýkal se zraněním kolena a vrátil se až loni v srpnu na světovém šampionátu, kde však na desítce vzdal a z pětky se odhlásil.

Dva týdny poté však Bekele nejrychlejším časem loňského roku na podniku Diamantové ligy v Bruselu naznačil, že jej nelze odepisovat, a v Londýně bude chtít opět zazářit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články